Polaganjem cvijeća na Centralnom šehidskom mezarju i učenjem dove za šehide, te svečanom akdemijom u Centru za kulturu u Travniku danas je obilježena 25-ta godišnjica od formiranja 7. Korpusa Armije Republike BiH. Ovim događajima prisustvovao je i član Predsjedništva BiH, Šefik Džaferović.

 

Nizom manifestacije tokom proteklih mjesec dana u Srednjobosanskom i Unsko-sanskom kantonu obilježena je  25-ta godišnjica osnivanja 7. Korpusa Armije Republike  BiH.

Prije svečane akademije u  holu Centra za kulturu općine Travnik član Predsjedništva BiH, Šefik Džaferović i kantonalni premijer Tahir Lendo uručili nagrade učenicima iz Srednjobosanskog i Unsko-sanskog kantona za najbolje likovne i literarne radove.

Obilježeno 25. godina od formiranja  7. Korpusa Armije BiH

Na svečanoj akademiji prisutnima se obratio penzionisani general Fikret Ćuskić, zamjenik komandanta 7. Korpusa Armije R BiH.

-To je veliki jubilej, jer prošlo je četvrt vijeka od formiranja našeg najmlađeg Korpusa u Armiji BiH po datumu formiranja, ali Korpusa u koji su ušle dvije proslavljene operativne grupe, Operativna grupa „Zapad“ i Operativne grupa „Bosanska Krajina“. To su bile dvije prekaljene operativne grupe, sa prekaljenim ratnicima iz doline Lašve i doline Vrbasa i Krajišnicima. To vrijeme i 7. Korpus pamtit ću po njegovim dostignućima, briljatnom komandantu i briljantnim operacijama koje je on izveo. – kazao je, pored ostalog,   general Fikret Ćuskić.