Travnik je u periodu od 24. do 26. aprila, tokom Sajma Timod EXPO, bio centar tekstilne industrije, a organizatori sajma Općina Travnik i Regionalna razvojna agencija REZ ne kriju zadovoljstvo nakon prvog izdanja ovog specijalizovanog sajma.

 

-Želim da kažem da je Organizacioni odbor odradio dobar posao, da su okupljeni kvalitetni izlagači i da smo pokazali i onima koji su bili skeptici u ovoj priči, da je ovo dobar start u tradiciji koja nas očekuje. Očekujem da će Sajam Timod EXPO 2020, na istu temu, tekstil, koža i obuća biti još bolji i raznovrsniji po pitanju sadržaja. – kazao je Admir Hadžiemrić, načelnik općine Travnik, sumirajući rezultate sajma.

Izlagači na prvom specijalizovanom Sajmu tekstila, kože i obuće Timod EXPO 2019 imali su priliku popuniti upitnik u kojem su odgovorili na pitanje o tome koliko su zadovoljni sajmom,a ukupna ocjena prelazi 80 posto.

Timod EXPO 2019 bio je dobar start, a Timod EXPO 2020 bit će još bolji!

-Na pitanje da li je sajam zadovoljio vasa očekivanja 60 posto izlagača je dalo ocjenu 4 i 5, a na pitanje da li su zadovoljni ostvarenim kontaktima 50 posto je dalo ocjene 4 i 5. I ono što je  jako dobro, drugi dan sajma na pitanje da li su dobili naruđbe, 40 posto je odgovorilo pozitivno. Za prvi sajam to je jako dobro. Procjena Organizacionog odbora da popratni sadržaji moraju biti jako dobri bila je ispravna. –  rekla je Maja Kišić, v.d. direktorica Agencije REZ.

Timod EXPO 2019 bio je dobar start, a Timod EXPO 2020 bit će još bolji!

Iako to nije bio cilj, već prvo izdanje Sajma Timod EXPO 2019 bilo je međunarodno jer su pored izlagača iz BiH bili su i izlagači iz Italije, Poljske, Slovenije, Srbije i Hrvatske.

-Sa tim smo jako zadovoljni da smo pored izlagača iz BiH imali i izlagače iz još pet zemalja. Imamo pozitivne povratne informacije od stranih izlagača koji sun am kazali kako im je tržište BiH jako interesantno zbog braše tekstila, kože i obuće i da oni vide svoju prilike za sklapanje poslova, a neki su nam rekli da u već sklopili poslove. – istaknuo je Faris Hafizadić, član Organizacionog odbora.

Timod EXPO 2019 bio je dobar start, a Timod EXPO 2020 bit će još bolji!

Amira Đelilbašić, članica Organizacionog odbora iskazala je zadovoljstvo organizacijom i uputila riječi zahvale izlagačima, konstruktorima, predstavnicima Udruženja tekstila, obuće i kože BiH (UTOK), članovima Organizacinog odbora, predstavnicima medija i suorganizatorima, Regionalnoj razvojnoj agenciji za centralnu Bosnu (REZ).