U Kiseljaku je danas služeno otvoreno jubilarno, 20.izdanje teniskog turnira “Sarajevski kiseljak open 2019.”. Turnir je otvorio načelnik općine Kiseljak Mladen Mišurić Ramljak kazavši kako ovaj sportski događaj zahvaljujući obitelji Biletić, promovira općinu u cijeloj BiH ali i na međunarodnoj sportskoj sceni.

 

Naime, organizator turnira je teniski klub Elliptic na čelu sa Robertom Biletićem koji je prilikom otvorenja zahvalio svim pokroviteljima i sponzorima, svim prijateljima i članovima Kluba kazavši kako već 20 godina traje ovaj san o međunarodnom turniru u Kiseljaku zahvaljujući kontinuiranoj podrški lokalne zajednice.

Da podrška nikad nije upitna potvrdio je i načelnik izrazivši zadovoljstvo da je događaj uspješan već dva desetljeća te naglasivši njegovu važnost za cijelu općinu.

Ove godine, s ciljem unapređenja profesionalnog tenisa, ITF, ATP i WTA su  uveli dosta novina koji imaju za cilj povećanje profesionalnosti na turnirima nižeg nagradnog fonda, bolju distribuciju nagradnog fonda i brži napredak talentiranih juniora ka vrhu svjetskog tenisa.

Stoga je nagradni fon turnira “Sarajevski kiseljak open” povećan na $25.000 uz naravno ATP bodove.

Otvoreno jubilarno izdanje turnira „Sarajevski kiseljak open“

Natjecanje počinje u ponedjeljak kvalifikacijskim dijelom s kosturom od 24 igrača. Njih još 20 čekat će u glavnom dijelu plus natjecatelji koji igraju u parovima čiji će finalni meč biti održan u subotu kao i polufinalni mečevi singlova.

Finale i svečanost zatvaranje predviđena je za nedjelju. Osim tenisača sa doslovno svih kontinenata od domaćih imena na turniru će nastupiti i bh. igrač Aldin Šetkić, koji je prvi nositelj turnira, kao i brojni drugi perspektivni igrači.

Svečanosti otvorenja nazočila je i Lidija Bradara, predsjednica Kluba hrvatskih izaslanika u Domu naroda PSBIH, predstavnici Ministarstva civilnih poslova, Federalnog ministarstva kulture i sporta, tvrtki Sarajevski kiseljak i Boreas, dok su turnir podržali i

Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i sporta ŽSB te brojni sponzori: HT Eronet, JP Elektroprivreda HZ HB, Delta security, Heineken, Croatia osiguranje, Ceste company, Barić, Mix company, INOMA, Domotex Kiseljak, Juicy, Motel Zigi, Motel Maks, Elektro materijal NINA, Duno Lit, Pekara Matić, Marcaffe, foto studio Pavlović, Euro Sport Kiseljak.

 

(Teniski klub Elliptic)