Aldina i Selmin Karač  su pred matičarkom u Općini Novi Travnik izrekli sudbonosno „DA“ i tako jedna humana priča o dobroti i spremnosti Bosanaca i Hercegovaca da pomognu ugroženima dobija jedan lijepi završetak.

Moto klub  „Old town“ iz Travnika  pokrenuo himanitarnu akciju u cilju prikupljanja novčanih sredstava za kupovinu kuće za socijalno ugroženi mladi par Aldinu i Selmina Karač iz okoline Novog Travnika.

-U akciju su se uključili mnogi prijatelji kao i moto klubovi, MK Grunf  iz Brčkog i mnogi drugi kao i naši veliki prijatelji iz Hamburga MK Balkan bikers koji su se odazvali akciji kao i mnogo puta do sada. Pošto nisu bili vjenčani mi smo im organizovali i vjenčnje koje je obavljeno  u općini u Novom Travniku. Našoj akciji se pridružio i načelnik opcine Novi Travnik, Refik Lendo i ponudio pomoć u rješavanju administrativnih obaveza oko kupovine kuće kao i svadbe tako da je to išlo na teret općine. – kazao na je Orhan Ganibegović, član  MK Old town iz Travnika.

Aldina i Selmin Karač sklopili brak

Aldina i Selmin živjeli su u neuslovnoj kući sa dvoje male djece, jedno od 19 i drugo od četiri mjeseca. Članovi Moto kluba Old town su pokrenuli akciju,a priključili su se brojni moto klubovi, te građani Travnika. I ovu akciju pomogli su članovi članovi MK Balkan bikers iz Hamburga.

Aldina i Selmin Karač sklopili brak

 

Sakupljen je novac za kupovinu kuće u selu Has nadomak Novog Travnika, a s obzirom da je skupljeno više novca  i to će biti iskorišteno za obnovu i opremanje kuće. Sad slijedi rješavanje administrativnih obaveza oko kupovina kuće.