Fashion M iz Zenice još jednom je pokazao da imaju vrhunski tim za realizaciju velikih modnih evenata širom Bosne i Hercegovine. U prepunom Clubu Code održana je modna revija kompanije Hari Novi Travnik,  te šesto  predtakmičenje za Fotomodela BiH za Novi Travnik i Travnik.

 

Publika je uistinu uživala u ovom modnom eventu, a na samom kraju su gromoglasnim aplauzom i sa velikim oduševljenjem pozdravili i proglašenje pobjednice. Prekrasne mlade dame  na sceni su se pojavile tri puta, u sportskom poslovnom i elegantnom izdanju. Samoj finalnoj večeri predhodile su trodnevne pripreme, gdje su djevojke kroz radionice uspjele savladati sve potrebno da zablistaju na sceni.

Cilj projekta FOTOMODEL BiH je osnaživanje i brendiranje mladih djevojka, te podrška za incijativu u lokalnoj zajednici, umrežavanje te formiranje grupe koja može biti podrška svim javnim eventima i aktivnostima u lokalnim zajednicama u kojoj djeluje.

Pokrovitelji eventa su bili Pizzerija Venezia, Hari Novi Travnik, Club Code, Darovni dućan Ruža, Frizerski salon Elegant, oficijelni fotograf bio je Aldin Đulabić a medijski pokrovitelj je bio Drukčiji Radio.

Izabrane predstavnice Travnika i Novog Travnika na Izboru za fotomodel BiH

 

Za predivan stajlig Selme Maličbegović, direktorice projekta koja je bila i u ulozi moderatorice na eventu bio je zadužen tim kompanije Hari Novi Travnik.

Na samom kraju spektakularnim proglašenjem publika je saznala kojih 6 djevojka će predstavljati općine Novi Travnik i Travnik  na izboru za FOTOMODELA  BiH.

Tim agencije je proglasio i novo lice a to je mlada zeničanka Sumea Žuna koja ima samo 15 godina.Odlukom fanova projekta na oficijelnoj Facebook stranici za najbolju je proglašena Almina Brljak,

Fotomodel medija je Ajla Mujanovic, Fotomodel šarma je Natalija Slipac, druga pratilja je Sara Brljak, prvom pratiljom proglašena je Enesa Kasumović, dok je najbolja to jest Top fotomodel  Nudžejma Hajrić.

Djevojke se sada aktivno pripremaju za narednu fazu, planiraju izradu fotobookova za finalno veće te planiraju posjetu medijima i općinskim načelnicima.