Travnik će 31. augusta biti domaćin četvrte po redu „Pharmamed Travnik noćne utrke“, za koju su prijave već otvorene putem web stranice www.travniknocnautrka.ba.

 

Utrku, kao i dosad organizuje Centar za edukaciju mladih, pod generalnim pokroviteljstvom „Pharmamed d.o.o.“ i generalnim medijskim pokroviteljstvom radijskih partnera RSG radija i Radija Mix.

I ove godine trčimo petokilometarskom trasom kroz najljepše dijelove Travnika, a za učešće na utrci mogu se prijaviti svi zainteresirani, bez obzira na to da li se trčanjem bave profesionalno ili rekreativno. Kao i prethodnih godina i za najmlađe istog dana pripremamo utrku pod generalnim pokroviteljstvom Helen Doron SBK LC. Na „Helen Doron Kids’ Fun Run“ moći će učestvovati mališani uzrasta od 4 do 11 godina, u četiri uzrasne kategorije, a prijave za ovu utrku otvaramo uskoro.

„Pharmamed Travnik noćna utrka“, kao cjelodnevni događaj, iz godine u godinu okuplja sve veći broj učesnika, posjetitelja, ali i volontera, javnih ustanova i organizacija, koje žele dati svoj doprinos organizaciji ovog velikog događaja u Travniku.

Protekle godine utrka je oborila sve rekorde, sa gotovo 1200 trkača na noćnoj, dječijoj i revijalnoj utrci, više od 5000 posjetitelja iz cijele BiH, te 130 članova organizacionog tima, koji se pobrinuo da sve planirane aktivnosti proteku bez greške.

Nemanja Cerovac, atletski reprezentativac Srbije i drugoplasirani na prošlogodišnjoj utrci, svoje utiske opisao je riječima: „Travnik treba da bude ponosan. Mnogi od nas na podiju su učestvovali na trkama europskog i svjetskog kalibra, a ovu trku svrstavam u jednu od tih i u top pet trka koje sam trčao.“ 

Trkači kažu da trčati petokilometarsku utrku nije zahtjevno, ali trčati jednim od najljepših gradova, muzejom pod otvorenim nebom, kojem noć daje posebnu draž, iskustvo je koje ne žele propustiti, a kada tome dodate vrhunsku organizaciju, Travnik noćna utrka je događaj na kojem moraju učestvovati.