Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović na centralnoj bajramskoj svečanosti u Gazi Husrev-begovoj džamiji u Sarajevu poželio je muslimanima širom zemlje da im Bajram vrati vjeru i nadu u bolje sutra.

 

Bajram-namazimau džamijama širom BiH obilježen je početak Ramazanskog bajrama. Muftija banjalučki Nusret ef. Abdibegović naglasio je značaj Ramazanskog bajrama za sve vjernike koji ga proslavljaju u miru, radosti i suživotu.

-To je kruna vjerničkog života – rekao je Abdibegović i naglasio da je Bajram radost duše, dan porodičkog okupljanja, kolektivne brige i odgovornosti.

Reis Kavazović: Bajram vraća vjeru i nadu u bolje sutra

U Travniku je održana  Centralna bajramska svečanost za Muftijstvo travničko, gdje bajram-namaz je predvodio i hutbu održao muftija travnički dr. Ahmed ef. Adilović. Bio je ovo prvi bajram-namaz u obnovljenoj Šarenoj džamiji.

U prepunoj Sulejmaniji uoči klanjanja bajram-namaza imam džamije hfz. Džemail ef. Ibranović je prenio poruku reisul-uleme dr. Husejn-ef. Kavazovića. Muftija Adilović je u bajramskoj hutbi govorio o značaju ramazana u životu svakog muslimana. Istakao je dva problema koja su prisutna danas kod Bošnjaka. Jedno je učestala posjeta kladionicama i korištenje njihovih usluga a druga je pad nataliteta.