Polaganjem cvijeća na Centralnom šehidskom mezarju u Travniku i svečanom akademijom danas je obilježno 27. godina od osnivanja 312. Slavne travničke brigade i 17. Viteške Krajiške brigade. Ove dvije vojne formacije prvi puta su postrojene na Dan državnosti BiH – 25. novembra 1992. godine 1992.godine.

 

 

Na Centralnom šehidskom mezarju u Travniku cvijeće su položile brojne delegacije, pored ostalih, izaslanik člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića, federalni ministar za pitanja boraca i invalida, Slako Bukvarević, kantonalni premijer Tahir Lendo, te delegacije općina Travnik, Ključ, Sanski Most, Bužim, kao i delegaciji udruženja proisteklih iz odbrambeno-oslobodilačkog rata.

 

U Travniku obilježena godišnjica osnivanja 312. Slavne i 17. Viteške brigade

 

Na svečanoj akademiji u centru za kulturu Travnik govorili su brigadni general OS BiH, Kenan Dautović, ratni komandant 312. Slavne, gereral Fikret Ćuskić, ratni komandant 17. Viteške Krajiške brigade koji su prisutne podsjetili na ratni put dvije brigade koje su odbranile srednju Bosnu, a nakon toga su učestvovale u oslobodilačkim pohodima od Kupresa, Vlašića, Donjeg Vakufa do Bosanske Krajine.

U Travniku obilježena godišnjica osnivanja 312. Slavne i 17. Viteške brigade

 

-Borba za slobodnu i nezavisnu Bosni i Hercegovinu još uvijek traje! – tako bi se mogla sažeti obraćanja dva ratna komandanta, ali i kantonalnog premijera Tahira Lende i federalnog ministra Salke Bukvarevića