Čedomir i Vera Savić iz sela Jabučje kod Kragujevca u Republici Srbiji obilježili su 30. novembra 50 godina braka. Organizovali su proslavu za članove uže porodice u jednom ugostiteljskom objektu u, kako ljudi iz ovog kraja vole reći, najvećem selu u Srbiji, zvanično u njenom geografskom centru.

U vrijeme kada dosta brakova završava već u prvoj godini, u vrijeme sve većeg rastajanja supružnika, stavljanja koristi ispred ljubavi, velika je stvar doživjeti zlatni pir, doživjeti pola vijeka zajedničkog života i braka.

Čedomir je rođen 6. avgusta 1946. a Vera 12. aprila 1950. godine. Deda je vozio ceo život kamione, pa poslije i autobus, a baba je domaćica. Rodila je dva sina, Vladana i Dragana koji imaju po dvoje djece: Ivanu, Marijanu, Nikolinu i Pavla. Svi oni došli su da uveličaju ovu proslavu.

Za dedu Čedomira su nam rekli da je uvijek bio veliki kavaljer, da je sada u penziji, ali ga ne drži mjesto pa često ode u banje ili putuje negdje po Evropi. Vera je iz Petke, sela kod Lazarevca, a poslije spektakularnog vjenčanja u to doba (30. novembra 1969. godine), doselila se kod izabranika svog srca u Jabučje.

Na proslavi pola vijeka zajedničkog života Čedomir i Vera prisjetili su se svog vjenčanja i ispričali svojoj djeci i unucima kako su uplovili u bračne vode. Svadba je, kažu, bila zaista velika, posebno za to doba (1969. godinu). U svatovima koji su išli po Veru bilo je 18 fijakera i na desetine automobila.