Dodjelom zahvalnica volonterkama i volonterima koji su tokom godine učestvovali u mnogobrojnim aktivnostima Centra za edukaciju mladih i nesebično poklanjali svoje slobodno vrijeme našem gradu i sugrađanima, Centar za edukaciju mladih obilježio je 5. decembar, Međunarodni dan volontera.

 

Bila je ovo prilika i da se prisjetimo svih CEM-ovih aktivnosti u kojima su volonteri učestvovali i koje su organizovali tokom ove godine, od Travnik noćne utrke, „Dječijeg kreativnog svijeta“, promocije aktivizma mladih kroz CEM Omladinski fond, mobilnosti mladih kroz program „Travel for Knowledge“, do Volonterskog programa za štićenike “Našeg doma Travnik” i aktivnosti u globalnoj akciji “16 dana aktivizma protiv rodnozasnovanog nasilja” kojima završavaju 2019. godinu, a koje koordinira CEM-ov Volonterski odbor.

Tu je i njihov nesebični angažman u aktivnostima promocije zdravih stilova života bez alkohola, droga duhanskih prerađevina i nasilja kroz “Zdravi mobilni bar”, “Akciju 18+” i “Tajnog kupca”, kojima su upozoravali trgovce u Travniku na zabranu prodaje alkohola maloljetnicima.

Mnogobrojni su primjeri uspješnih aktivnosti CEM-ovih mladih aktivista, a cijeli kolektiv Centra za edukaciju mladih s pravom je ponosan na svoje volontere, jer su upravo oni dokaz da CEM radi prave stvari i da se naša lokalna zajednica, ali i cijela BiH može osloniti na ove mlade ljude.

Budući da su vrijedno radili cijelu ovu godinu, volonteri Centra za edukaciju mladih proslavili su svoj dan opuštenim druženjem i zabavom sa svojom “drugom porodicom” u svojoj “Drugoj kući”, u kojoj su proteklih mjeseci neumorno osmišljali mnogobrojne aktivnosti.