Upravni odbor Sportskog saveza SBK/KSB na 21. sjednici jednoglasno je donio odluku da domaćin manifestacije „Izbor najboljeg sportiste Kantona za 2019. godinu“ bude Općina Travnik na čelu sa načelnikom Admirom Hadžiemrićem i da se ista održi 21. februara 2020. godine u JU „Centar za kulturu općine Travnik“.

 

 

Ovo je tradicionalna manifestacija na kojoj se proglašavaju najuspješniji sportisti i sportske ekipe Srednjobosanskog kantona/Kantona središnja Bosna i jedan je od najvažnijih projekata u oblasti sporta i jedinstvena prilika da se sportistima i sportskim radnicima našeg Kantona oda priznanje za postignute rezultate u 2019. godini.

Travnik domaćin manifestacije "Izbor najboljeg sportiste SBK/KSB 2019“

-Sportski savez SBK/KSB prepoznaje važnost i značaj sporta u životu mladih, kao i činjenicu da su sportisti najbolji ambasadori svoje zemlje u svijetu i već 17 godina prati sport i sportske klubove, te kroz ovakve manifestacije afirmiše mlade i daje stimulans da u budućnosti ostvaruju još bolje rezultate na sportskim terenima. – stoji u saopćenju predsjednika Sportskog saveza SBK, Mirsada Ibrišimbegovića.

Sportski savez SBK/KSB i ove godine uručit će nagrade za životno djelo, bronzane, srebrene i zlatne plakete kao i povelje i diplome za postignute rezultate u 2019.  godini pojedincima i sportskim klubovima.