Ured za Evropske integracije, fondove, odnose javnošću i kvalitet prema međunarodnom standardu Srednjobosanskog kantona je uz podršku zajedničkog projekta Vlade Švicarske i Razvojnog programa Ujedinjenih naroda u Bosni i Hercegovini (UNDP), Projekta integriranog lokalnog razvoja (ILDP) radio na provedbi Strategije razvoja Srednjobosanskog kantona i ostvario zapažen rezultat u rastu indeksa kapaciteta za planiranje i upravljanje razvojem.

 

Zahvaljujući profesionalnom i predanom radu zaposlenika Ureda, kroz istraživanja, analize, izještavanja i provedbu implementacije Strategije razvoja SBK, a na osnovu rezultata procjene za 2018. godinu, Srednjobosanski kanton je u konkurenciji deset kantona u Federaciji Bosne i Hercegovine ostvario najveći rast indeksa kapaciteta za planiranje i upravljanje razvojem.

Nagradu za najveći rast indeksa kapaciteta za planiranje i upravljanje razvojem u 2018. godini, dobio je Srednjobosanski kanton (rast indeksa sa 50% u 2017. na 92% u 2018.godini), te mu samim tim pripada nagrada u iznosu od 80.000 USD. U skladu sa prihvaćenim Izvještajem o implementaciji Strategije razvoja Srednjobosanskog kantona za 2018. godinu Ureda za europske integracije, fondove, odnose s javnošću i kvalitet prema međunarodnom standardu, Vlada SBK je dala saglasnost da se iz nagradnog fonda UNDP-a od 80.000,00 USD financira projekt iz Akcionog plana 2019-2021. godina uvođenje e-uprave te da se u okviru tog projekta implementira uvođenje E-pisarnice za Srednjobosanski kanton.U skladu sa prihvaćenim Izvještajem, pokrenuta je procedura javne nabavke za implementaciju projekta E-pisarnice Vlade SBK, odnosno „Digitalizacije-unapređenja procesa javne uprave“. Javna nabavka je provedena posebno za različite predmete nabavke.

Potpisani ugovori za implementaciju projekta "Digitalizacije-unapređenja procesa javne uprave"

Za nabavku opreme-Hardware potpisan je Ugovor u vrijednosti od 36.496 KM sa PDV-om sa najpovoljnijim ponuđačem „Primaprom“ d.o.o. Banja Luka.

„ORKA“ d.o.o. Sarajevo je najpovoljniji ponuđač za nabavku – Software- sistema elektronske pisarnice. Vrijednost Ugovora je 101.196  KM sa PDV-om.

Za potrebe Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona koje je partner u implementaciji projekta „Digitalizacije-unapređenja procesa javne uprave“ u Srednjobosanskom kantonu, potpisan je Ugovor sa najpovoljnijim ponuđačem „SHOOT“ d.o.o. Zenica u postupku javne nabavke za Funkcionalni uređaj za vještačenje mobilnih aparata čija je vrijednost 61.308  KM sa PDV-om.

Sa najpovoljnijim ponuđačem „MIBO KOMUNIKACIJE“ d.o.o. Sarajevo u postupku nabavke opreme za radio stanice, koja će se koristiti za potrebe Ministarstva unutrašnjih poslova, potpisan je Ugovor u vrijednosti od 75.737  KM sa PDV-om.

(Vlada SBK)