Univerzitetski profesor Slavo Kukić u programu N 1 televizije komentarisao je zbivanja u BiH, te osvrnuo je na dešavanju u Mostaru i Travniku. Govorio je i o izborima u Mostaru koji bi se, prema posljednjoj  odluci Centralne izborne komisije, trebali održati 20. decembra.

 

-U vezi sa dogovorom o Mostaru, za Mostarce je puno prihvatljivije da izbora ne bude nego da pristanu na rješenje koje će Mostar definitivno pretvoriti u mehanički zbroj dviju etničkih kasaba. Upravo to se dogodilo, uz blagoslov svjetskih centara moći koji na takva rješenja u vlastitim zemljama nikada ne bi pristali. Cijenu toga će, nažalost, plaćati Mostar i Mostarci. To isto se sada pokušava nametnuti i Travniku.  – kazao je profesor Kukić.

Uputio je i poruku Travničanima.

-Točno, Hrvati Travnika su danas jadni i čemerni, kao što su i Bošnjaci. Takvi su zahvaljujući onima koji se ubiše boreći se za njihovu jednakopravnost i u toj borbi sve više pune vlastite džepove. Što će to Hrvati Travnika dobiti od njhove borbe? Ništa. Da, recimo, živim u Travniku, s obje bih ruke potpisao peticiju poput ove koja sada kruži. Takvoj peticiji bih, sadržajno, još ponešto dodao, čime bi ne samo HDZ-u već SDA poručio da ih je dosta, da prestanu svađati ljude sa njihovim komšijama. – izjavio je profesor Slavo Kukić.

 

(N 1)