Izvršni odbor Stranke demokratske akcije Zenica na sjednici održanoj u poslijepodnevnim satima jednoglasno je odlučio da predsjednik stranke Nezir Pivić bude kandidat za gradonačelnika Zenice.

 

Pivić je aktuelni zamjenik ministra pravde Bosne i Hercegovine i predsjednik SDA Zenica, a izvršni odbor SDA Zenica osim Pivića odabrao je i nosioca liste za Gradsko vijeće Zenice koju će predstavljati zastupnik u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine i ugledni privrednik Suad Kaknjo.

-Građanima Zenice smo obećali najbolje kandidate i to smo obećanje ispunili. Mnogi su za našu listu za Gradsko vijeće koju predvodi federalni zastupnik Suad Kaknjo kazali da je najbolja od uspostave nezavisnosti. Zajedno smo garant da će Zenica, ako Bog da, biti spašena. Zenicom vladaju neznanje, bahati primitivizam, kriminal i nemoral. Zenicu je napalo teško nevrijeme koje traje već evo četiri godine. Sa Zenicom se iživljava šačica primitivnih varalica. Zato smo Zenici odlučili vratiti najprije dostojanstvo, a onda i povesti Zenicu zajedno s njenim građanima putem razvoja. U našoj izbornoj kampanji se s aktuelnom vlašću nećemo baviti, oni su svoje rekli i pokazali. Oni su prošlost i oni nas više ne zanimaju. Oni su svoje završili – kazao je Pivić.

Istakao je da će u razgovoru s građanima Zenice predstaviti plan razvoja grada kao centra Zeničko-dobojskog kantona i grada od posebne važnosti za Bosnu i Hercegovinu i za sve njene građane i narode.

Među prioritetima SDA u narednim godinama, ukoliko dobiju povjerenje građana, biće razvoj Zenice, spašavanje Čelika, ZEPS-a i Zenicatransa. Planirana je i izgradnja cesta, vodovoda, rekonstrukcije škola, pokretanje privrede i otvorenje novih radnih mjesta.

Aktualni gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović također je predao kandidaturu za predstojeće izbore, a kao protukandidata za funkciju ispred SDA očekivao je upravo Nezira Pivića. Svoje kandidature zvanično su potvrdili i Boris Britvar i Dženan Skelić, dok bi kandidat ispred A-SDA trebao biti Arnel Isak.