Ovog vikenda u Živinicama će biti održan  Finalni izbor “Miss mature BiH 2020”. Događaj će se održati na Bazenima AQUA u subotu od 17 sati. U Izboru će učestvovati 15 djevojaka iz cijele BiH, a među njima i Travničanka Almina Brljak.

 

-U mjesecu aprilu sam trebala se boriti za titulu najljepše maturantice BIH  koje odgođeno zbog pandemije koronavirusa. Novi termin u kojem će biti  održano 15. august. Lagala bi kad bi rekla da ne očekujem pobjedu. Zadovoljstvo mi je suradivati sa agencijom Fashion company. Zbog pandemije smo pauzirali.  Smatram da je pandemija  jedna velika lekcija za čovječanstvo i da nas je naučila tome da cijenimo  svoje zdravlje i porodicu. Želim da u svemu što radim dam svoj maksimum i postignem najbolje rezultate. – kazala nam je Almina.

Ističe kako želi nadopunjavati svoje znanje i baviti se modelingom i u budućnosti jer to je velika želja iz djetinjstva.

-Još kao djevojčica voljela sam da poziram za fotografije, gledala sam razne revije, te izbore za Miss i maštala da upravo ja budem. Učesnica u tim modnim dešavanjima i  ostvarila sam veliki uspjeh i upoznala mnogobrojne ljude iz svijeta  modelinga i samim tim stvorila nove prilike za druga takmičenja koja me očekuju u svijetu modelinga. – rela nam je Almina Brljak koja će 15. augusta nastupiti u finalnom izboru  “Miss mature BiH 2020“.