BeeZone porodica bogatija je za 10 novih preduzeća! U završnici poduzetničke obuke, u okviru projekta „TREIN – Mreža poduzetništva i inovacija Travnik“, 19 mladih poduzetnika prezentovali su svoje poslovne ideje stručnoj komisiji sastavljenoj od predstavnika partnera u implementaciji projekta.

 

Upravo ovaj projekat bio je njihova prilika za uspjeh i put ka ostvarenju poslovnih ideja na čijem razvoju su vrijedno radili protekla dva mjeseca, uz podršku trenera BeeZone biznis inkubatora Centra za edukaciju mladih.

Pored njihove prezentacije, komisija je ocijenila i biznis planove, te odlučila da će grantom od 10.865 KM i jednogodišnjom mentorskom podrškom biti podržani sljedeći poduzetnici i njihove poslovne ideje: Albin Gaši – Conic Solutions, Amra Čurak – Ranč Čurak, Emir Hadžijusufović – Vrtni centar – Smaragd, Halil Mršić – Zlatna jufka, Ivana Matošević –        Proizvodnja i ugradnja komarnika, Jasmin Muslimović – Rent a car CRM sistem, Merima Habibović – Selfie Museum, Mersad Husić – Stage Coding, Oliver Jović – New Experience i Zerina Dina Vihrić – Savjetovalište „Samospoznaja“.

This slideshow requires JavaScript.

Projekat „TREIN“ pruža sveobuhvatnu podršku mladim poduzetnicima kroz poduzetničku obuku koja ih vodi kroz sve aspekte razvoja poslovne ideje, osnažujući ih za osnivanje i vođenje njihovih biznisa, kako bi oni bili održivi i konkurentni na tržištu rada. Na prvi javni poziv u okviru projekta apliciralo je 40 mladih, a njih 21 dobilo je priliku da učestvuju u poduzetničkoj obuci.

„BeeZone ekipa je vrhunska, a treneri i predavači su više nego odlično uradili svoj posao! Stekla sam neophodno znanje za ulazak u poduzetničke vode. Svim srcem se radujem daljnjoj saradnji i mentorstvu!“, riječi su kojima svoje iskustvo opisuje Amra Čurak, koja će kroz projekat „TREIN“ pokrenuti biznis pod nazivom “Ranč Čurak”, porodična proizvodnja bezglutenskih sitnih kolačića i finger food-a spremljenih od organskih sirovina i prerađevina.

Uskoro slijedi i drugi ciklus projekta, te nova prilika za mlade poduzetnike da svoje ideje pretvore u biznis. CEM-ov BeeZone biznis inkubator svakako je na raspolaganju svim mladim ljudima koji imaju želju da pokrenu vlastiti biznis i otvore nova radna mjesta.

Projekat „TREIN – Mreža poduzetništva i inovacija Travnik“ sprovodi se u okviru EU4Business programa – za konkurentnu i inovativnu domaću ekonomiju, kojeg finansira Evropska unija u vrijednosti od 15 miliona eura, a realiziraju ga GIZ, UNDP i MOR.

TREIN implementira Lokalno partnerstvo za razvoj preduzetništva Travnik kojeg čine: Općina Travnik – vodeći partner, REZ Agencija (Regionalna razvojna agencija za regiju Centralna BiH), Služba za zapošljavanje SBK/KSB, Centar za edukaciju mladih CEM Travnik, Sveučilište/Univerzitet “Vitez” u Travniku i Nobil d.o.o. Nova Bila.