Službenici MUP- a SBK u samo jednoj akciji pronašli su oko 15 kg materije za koju se sumnja da je opojna droga speed, saopćeno je danas iz Ureda komesara MUP- a SBK.

 

Juče u vremenu od 17,10 do 18,30 sati policijski službenici Sektora kriminalističke policije, na osnovu naredbe Općinskog suda Travnik izvršili su u Starom Vitezu pretres porodične kuće i trgovačke radnje koju koristi O. Đ. rođen 1979.godine iz Zenice. Tom prilikom, pronađena je i oduzeta određena količina suhe zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

-Na osnovu prikupljenih operativnih saznanja, aktivnosti su usmjerene na pretres kuće i pratećih objekata u mjestu Očice, općina Vitez, koje koristi J.I. rođen 1980.godine iz Zenice. Prilikom pretresa pronađeno je i oduzeto oko 15 kg bijele praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga speed. – potvrdili su iz MUP-a SBK.

Osumnjičeni su lišeni slobode i protiv njih će Kantonalnom tužilaštvu u Travniku uslijediti podnošenje Izvještaja o počinjenom krivičnom djelu „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.“ Navedene aktivnosti su realizovane u saradnji sa policijskim službenicima MUP-a Zeničko-dobojskog kantona.

Uspješne akcije su izvedene i na području Bugojna i Busovače, gdje su u pretresima pronađene određene količine materija za koje se sumnja da su opojne droge speed i cannabis, zbog čega su slobode lišene četiri osobe.