Koordinacija TBO – SBK održala je vanredni sastanak, te se na istom zapitala ; „Kuda ide Javni RTV servis Bosne i Hercegovine „??! Pripadnicima Armije RBiH, jedine legalne i legitimne vojske Republike Bosne i Hercegovine,koja je branila i odbranila suverenitet i teritorijalni integritet BiH, kao da je malo što ih sudovi ove zemlje poistovjećuju sa srbo-četničkim agresorom,pa su još izloženi i omalovažavanju od strane Javnog servisa BiH, koji ponajviše i postoji zahvaljujući pripadnicima Armije RBiH, te opstaje zahvaljući činjenici da baš isti najviše plaćaju RTV – pretplatu !

 

 

Sramotno i žalosno je bilo slušati centralni dnevnik BHT 1 od prije par dana, u kojem voditeljica istog, nakon još jedne sramne presude Suda BiH donesene protiv bivših pripadnika ARBiH iz Hadžića, iste naziva pripadnicima „ tako-zvane Armije Republike Bosne i Hercegovine“ !

Nakon ove sramotne izjave, koja je duboko uvrijedila ne samo pripadnike ARBiH, već i sve patriote ove zemlje, koji su, za razliku od pojedinih voditelja na Javnom servisu , itekako svjesni i obaviješteni ko je branio i odbranio ovu zemlju,mi ovim putem pozivamo i prozivamo sve odgovorne na Javnom servisu BiH da preuzmu odgovornost za javno izrečenu misao svojih novinara u  direktnom TV – programu, te podnesu OSTAVKE na funkcije koje obavljaju u Javnom servisu BiH.

Mišljenja smo da su nakon gore iznesene sramote, reakcije generalnog direktora javnog servisa bile dosta uopštene i bez ikakvih konkretnih poteza i odgovornosti kako za voditeljicu dnevnika, tako i za urednicu istog, te druge odgovorne kadrove informativnog programa BHT 1 !Dokaz „ izgubljenog kompasa „ generalnog direktora i njegovih najbližih saradnika u javnom servisu BiH su i sramotne izjave njihovog novinara Ivana Crnjca izrečene putem FB na račun člana predsjedništva BiH – gospodina  Željka Komšića, koji je takođe bio čestiti pripadnik ARBiH.

Zbog sramnih izjava, te ljage i poniženja svih bivših pripadnika Armije RBiH, ovim putem pozivamo sve naše članstvo, kao i druge pripadnike  slavne i časne  ARBiH, da ODMAH prekinu uplatu takse – RTV pretplate ovom javnom servisu, sve do momenta ostavke ili smjene aktuelnih rukovodnih kadrova istog. Na kraju se zaista moramo zapitati ;  „kome je sve omogućeno da danas radi u Javnom servisu.” ?! – navodi se u saopćenju Koordinacije Temeljnih boračkih organizacija (TBO) Srednjobosanskog kantona.