“Učit ću što želim, radit ću što volim” naziv je projekta profesionalne orijentacije kojeg tim Edukacijskog fakulteta predstavlja u srednjim školama Srednjobosanskog kantona, a danas su posjetili Donji Vakuf gdje su imali priliku da na inovativan način pomognu maturantima Mješovite srednje škole “Donji Vakuf” u odabiru životnog poziva.

 

-Nakon preciznih i vrlo korisnih odgovora na sva pitanja učenika, članovi našeg tima rado su porazgovarali sa svakim učenikom te im pojasnili sve što ih je dodatno zanimalo. Na današnjem susretu srednjoškolaca i našeg tima koji je bio ispunjen dobrim raspoloženjem i pozitivnom energijom mi smo saznali smo koje to informacije posebno zanimaju mlade, a oni su nama zahvalili na korisnim činjenicama i savjetima. – kazali su nam članovi tima Edukacijskog fakulteta Travnik, izrazivši zahvalnost direktoru škole Asimu Orahovčiću i profesorici Đenani Imširpašić na prijemu i izraženoj želji za nastavak saradnje sa Edukacijskim fakultetom Travnik.

I maturante iz Donjeg Vakufa posebno je zainteresirao  kviz koji su pripremili članovi tima Edukacijskog fakulteta Travnik,a najuspješniji su bili: Amila Elkaz, Samir Laku,Adna Hrnjić, Amina Vajzović i Edina Habibović.