• Želiš se aktivirati i unaprijediti svoju zajednicu?
  • Pomoći mladima da postanu savjesni, odgovorni i aktivni članovi društva?
  • Ne želiš čekati promjenu, želiš biti promjena?
  • Imaš energiju i vjeruješ da možeš mijenjati svijet?
  • Imaš između 15 i 18 godina?

 

Ako se pronalaziš u ovom, onda Centar za edukaciju mladih i IOGT NTO Movement imaju pravu stvar za tebe – program koji će te osnažiti da postaneš mladi lider u svojoj zajednici i, skupa sa svojim sugrađanima, aktivno doprinosiš njenom razvoju.

 

I ne samo to, YOU(th) ACT(ivism) će te naučiti kako da prepoznaš potrebe svoje zajednice, okupiš mlade ljude koji žele mijenjati stvari kao i ti, preneseš im svoje znanje i osnažiš ih da postanu aktivisti.

Pitaš se kako?

Kroz  četiri modula programa, te liderstvo i aktivizam u praksi upoznat ćeš se sa konceptom i metodama animiranja i osnaživanja pojedinaca i grupa mladih u pravcu aktivizma i volonterizma, projektnim ciklusom i njegovim sastavnim dijelovima, a imat ćeš priliku i napisati svoj prvi projekat.

Znamo da želiš i „osjetiti“ šta znači biti lider, pa ti YOU(th) ACT(ivism) daje priliku da sam/a koncipiraš vlastiti ciklus radionica i realizuješ ih sa grupom mladih koju odabereš.

Na tvom putu kroz ovaj program podrška će ti biti profesionalni i certificirani treneri Centra za edukaciju mladih, koji će ti prenijeti svoje znanje na interaktivnim edukativnim sesijama, na kojima ćeš moći vježbati sve ono što budeš učio/la, a i griješiti, jer u iskustvenom učenju, na kojem je zasnovan ovaj program, greške nisu neuspjeh nego sastavni dio procesa učenja i usvajanja novih vještina.

Kad i gdje se družimo?

Sve module programa realizujemo na Vlašiću, a svoje radionice radiš u gradu iz kojeg dolaziš.

Centar za edukaciju mladih snosi troškove smještaja i prijevoza za sve učesnike.

Module organizujemo:

Modul I: Uvod u liderstvo i aktivizam u zajednici 20-22. maj
Modul II: Rad sa pojedincima i grupama 27-29. maj
Modul III: Upravljanje projektnim ciklusom 10-12. juni
Modul IV: Lažno slobodan 17-19. juni
Liderstvo i aktivizam u praksi 1-25. juni

 

Nakon što uspješno završimo sve module, družimo se još jednom, na dodjeli certifikata i promociji još jedne generacije mladih lidera.

Kako se prijaviti?

Ako si već 100% siguran/a da želiš biti dio ovog programa, popuni prijavni obrazac, a ako ti treba više informacija, klikni na ovaj link, javi nam se putem email adrese [email protected], Facebook stranice Centar za edukaciju mladih – CEM ili Instagram profila cem_travnik.

Prijaviti se možeš do 01.05.2022. godine do 23:59.

Ne propusti ovu priliku, prijavi se i pokaži da si upravo ti promjena koja treba tvom gradu.