Na Fakultetu za tehničke studije  Univerziteta u Travnik danas je održan  prvi Regionalni workshop iz oblasti sigurnosti i zaštite na radu i zaštite od požara.

 

-Ideja o organizaciji workshop-a na temu pravne legislative u navedenoj oblasti, a koju su inicirali naši profesori i asistenti, pokazala se kao dobra što je potvrdilio prisustvo velikog broja učesnika.- kazala je otvarajući Regionalni workshop iz oblasti sigurnosti i zaštite na radu i zaštite od požara, prof. dr. Amra Tuzović,voditelj studija na Fakultetu za tehničke studije Univerziteta u Travniku.

Travnik: Održan prvi regionalni workshop iz oblasti Sigurnost i zaštita na radu i zaštita od požara
prof. dr. Amra Tuzović

Skup je okupio vatrogasce, referente, inspektore, rukovodioce, vlasnike firmi, direktore, inženjere različitih struka,  studente i alumniste  Fakulteta za tehničke studije koji su razmjenili mišljenja i poslušali iskustva predavača iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije.

Učesnike skupa pozdravio je premijer vlade SBK Tahir Lendu i ukazao na značaj i važnost struke koja se bavi zaštitom na radu i zaštitom od požara.

Travnik: Održan prvi regionalni workshop iz oblasti Sigurnost i zaštita na radu i zaštita od požara
Učesnici iz BiH i regije

U ugodnoj atmosferi otvoren je dijalog između teorije i prakse, razvijena je vrlo kvalitetna diskusija i doneseni su zaključci koji će biti upućeni na odgovorne nivoe vlasti kako bi se unaprijedilo trenutno stanje i uticalo na promjene u zakonskoj regulativi u oblasti zaštite na radu i zaštite od požara.

Prvi regionalni workshop završen je sa diskusijama učesnika koje su upućivale na želju i potrebu da se ovakvi susreti nastave u kontinuitetu i da budu tematski orijentisani i podijeljeni na područje zaštite na radu i zaštite od požara.