Narodni evropski savez (NES) BiH otvorio je kancleariju u Travniku. Kancelarija se nalazi u Bosanskoj ulici kod Dječije biblioteke. Domaćini skupa su bili predsjednik Općinske organizacije NES Travnik Mesud Kadić te njegovi najbliži saradnici prof. Meris Zulić, Enver Konjalić, Nisad Spahić i Sefir Čejvan, koji su istakli veliko zadovoljstvo dosadašnjim aktivnostima NES-a u ovoj općini, s tim da se uz nove prostorije očekuje još veći angažman svih članova Općinske organizacije u Travniku.

 

 

-Danas smo otvorili još jednu kancelariju Narodnog evropskog saveza BiH – Općinske organizacije Travnik. NES svakodnevno raste. Narod je prepoznao naše ideje, kvalitet, rad i ambiciju da možemo značajno pomoći da se od naše Bosne i Hercegovine konačno napravi jaka, razvijena, demokratska evropska zemlja, sa istim šansama za sve. – saopćili su iz Evropskog narodnog saveza BiH.

This slideshow requires JavaScript.

Otvaranju kancelarije su prisustvovali i predsjednik NES-a BiH Nermin Ogrešević, predsjednik Regije 3 NES-a dr. Ramo Isak, zastupnik NES-a u Parlamentu BiH Jasmin Emrić, zastupnik NES-a u Parlamentu FBiH Irfan Durić, kao i NES-ovi savjetnici u Vladi ZDK.

– Svi prisutni na današnjem skupu su saglasni s tim da je ovo samo još jedan od dokaza da je NES trenutno najperspektivnija politička opcija u BiH i da je to narod svakako prepoznao, o čemu najbolje svjedoči masovno pristupanje novih članova svim općinskim organizacijama NES-a u našoj zemlji. – navode iz Narodnog evropskog saveza BiH.