Danas je u Travniku konstituisan  Općinski savjet Stranke za Bosnu i Hercegovinu Travnik. Pored većine članova Općinskog savjeta, konstituirajućoj sjednici  prisustvovao je  Nevzudin Brljak, predsjednik radne grupe Stranke za BiH za područje Srednjobosanskog kantona.

 

On  je izrazio zadovoljstvo do sada urađenim kada je u pitanju Srednjobosanski kanton, a posebno općina Travnik i dodao da Općinski savjet S BiH čine osobe koje imaju dovoljno ljubavi prema Bosni I Hercegovini, dovoljno iskustva, znanja i želje za rad, te da je realno za očekivati da će Stranka za BiH biti najveće pozitivno iznenađenje predstojećih izbora.

Na konstituirajućoj sjednici, jednoglasno je izabrano uže rukovodstvo koje čine Bakir Dervić, predsjednik, po zanimanju ekonomista, zaposlen kao rukovodilac u velikom trgovačkom privatnom centru i Emina Gajanović, sekretar Općinskog savjeta, dok je za povjerenicu buduće Asocijacije žena SBiH Travnik, imenovana Hata Nušinović, koja se bavi društvenim aktivnostima.

This slideshow requires JavaScript.

-Pored mnogih zaključaka, jednoglasno je donesena Odluka da se pod hitno utvrdi status realizacije izgradnje brze ceste LAŠVA – JAJCE i dalje prema Bihaću, te da se javnost blagovremeno informiše o istini, kada će ovaj putni pravac, ova ”žila kucavica” početi da se gradi i kada će konačno biti završena. Na ovaj projekat se čeka duže od 15 godina i više ne želimo da slušamo lažna obećanja. Ovaj putni pravac je najvažniji infrastrukturni projekat Srednje Bosne.

Također, donesena je i Odluka da se pod hitno napravi projekat masovnih plantaža stabala jabuke i kruške, te zasađivanje istih po cijelom Srednjobosanskom kantonu, a sve u cilju zagarantovanog otkupa i punog korištenja u proizvodnim kapacitetima buduće fabrike za preradu voća, koja bi po procjenama mogla direktno i indirektno otvoriti preko 500 novih radnih mjesta, te osigurati da se ne mora uvoziti na 100 miliona KM takve vrste voćnih prerađevina. Bazni projekat je dobio pozitivne ocjene međunarodnih stručnjaka.

Projekti su naša budućnost. Realizirani veliki i ciljano osmišljeni projekti mogu našu domovinu dovesti u red najrazvijenih zemalja Evrope. – saopćeno je iz Press službe Stranke za BiH.