Predstavnik investitora “Creditinvest International Corporace Finance” danas je u Bugojnu  razgovarao Zukanom Helezom, zastupnikom u Parlamentu BiH I načelnikom općine Bugojno, Hasanom Ajkunićem o realizacije veliki investicije, prevashondo u oblasti zdravstva I obrazovanja.

 

-Danas želim da podijelim jako radosnu vijest sa građanima Bugojna, naše regije, pa i cijele BiH.  Danas sam doveo predstavnika investitora “Creditinvest International Corporace Finance” kod načelnika opštine Bugojno, gospodina Hasana Ajkunić. Predstavnici ove korporacije žele da investiraju na područje opštine Bugojno između 300 i 500 miliona eura što bi bila jedna od najvećih investicija u postratnoj BiH!

Investitor je najviše zainteresovan za obnovu i izgradnju Plave bolnice na lokalitetu Obješenica koja je u postratnom periodu zapuštena i devastirana. Bolnica bi bila u planiranim gabaritima po projektu kako je zamišljena prije rata uz najmoderniju medicinsku opremu koja se danas koristi u svijetu.

Također, investitor je spreman da izgradi i Medicinski fakultet uz bolnicu ili na drugom lokalitetu na području opštine Bugojno, a načelnik opštine Bugojno je već predložio neke lokacije koje su u vlasništvu opštine Bugojno.

Također, investitor je spreman da uloži u reciklažu otpada čime bismo riješili brojne deponije na području SBK i susjednih kantona.

Dragi sugrađani, da ne bi bilo zabune jer se ovo sve dešava u ovo predizborno vrijeme i da ne bi bilo nekakvih sumnji, ovi investitori su me kontaktirali i prije dvije godine, ali su odgodili ulaganje zbog epidemije COVID 19.

Nadam se da opštinske i kantonalne vlasti neće propustiti ovu priliku (ja bih rekao historijsku za opštinu Bugojno, jer se radi o preko 1.000 radnih mjesta. Za nekoliko dana stiže glavni predstavnik investitora sa ekspertima iz različitih oblasti, čime bi se uz pismo namjere počela da konkretizuje ideja o investiranju u našu opštinu i naš kanton.

Moram priznati da smo naišli na odličan prijem i pozitivan stav načelnika Hasana Ajkunić čime mu se želim ovom prilikom zahvaliti.

Dragi građani  moramo svi dati svoj maksimum da zaustavimo egzodus naše djece širom zapadne Evrope. Čini mi se da je ovo jedini i pravi način da u tome uspijemo. – izjavio je Zukan Helez, zastupnik u Parlamentu BiH.

Zukan Helez: U Bugojnu investitori zainteresirani za najveća ulaganja u postratnoj BiH