U okviru obilježavanja 25 godina uspješnog rada, uposlenici Javne ustanove „Centar za kulturu općine Travnik“, su u ovoj 2022. godini, pripremili niz programskih sadržaja, festivala, projekata i aktivnosti, a sve sa ciljem obilježavanja ovog značajnog jubileja.

 

Svjesni smo činjenice da bez kulture ni mi kao društvo nemamo napredak, stoga smo zajedničkim snagama sve ove godine radili na njenom očuvanju i afirmaciji. Svakako, ovo je neprekidan proces i treba da bude primjer dobre prakse i generacijama koje dolaze iza nas.

Ključni segment poslovanja Centra za kulturu, u proteklim godinama je bio kreiranje vlastitih programskih sadržaja, što je rezultiralo programima kao što su: projekat „Kreativni zimski i ljetni raspust“, kulturna manifestacija „Travničke večeri“, pozorišni/art festival „Ogledalo svijeta u očima djeteta“, zimski festival za djecu „Veseli snježni Travnik“, svečanost „Svečana dodjela nagrada Centra“ i drugi.

Centar za kulturu vam poklanja MONO FEST - festival prvog lica

S tim u vezi, već drugu godinu za redom organizujemo „MONO FEST- festival prvog lica“, koji u znaku obilježavanja 25 godina poklanjamo prijateljima i partnerima ustanove, te građanima Travnika i regije.

Festival ove godine ima internacionalni, regionalni karakter i obuhvata programske sadržaje:

 

  • 10.10., (ponedjeljak), Dragan Marinković – Maca, „Kakva ti je žena takav ti je život“, pozorišna predstava;
  • 11.10., (utorak), Boško Jović i gosti, „Strings“, koncert i promocija knjige;
  • 12.10., (srijeda), Sead Zele Lipovača, „Internal ways of love“, promocija solo albuma i promocija autorizirane biografske knjige grupe Divlje Jagode „U malom vrtu raste divlji plod“. Specijalni gost: Toni Janković ( „Jedina moja“, „Krivo je more“….)

 

Ulaz na sve programske sadržaje festivala je besplatan uz obaveznu rezervaciju mjesta na broj: 030 511 907, na mail: [email protected] ili putem oficijelnih stranica Centra Facebook i Instagram. Broj mjesta je ograničen.

Kultura je cool!

 

Centar za kulturu vam poklanja MONO FEST - festival prvog lica