Hrvatsko kulturno društvo „Napredak“ Travnik u okviru manifestacije „Andrićevi dani“ organiziralo je večeras Književni susret  pod nazivom Tragom „Travničke trilogije“, na kojem je predstavljena istoimena knjiga Travničanke, Božene Volić.

 

 

Odlomke iz knjige „Travnička trilogija“ čitali su  Ahmet i Milena Kulenović uz pratnju Emana Ganića na gitari. O djelu su govorili recenzenti: Alma Bećiragić-Hujdur, Marija Marić i Ivan Volić.

-Andrić je Travnik opisao kao grad koji nije stvoren za običan život. Sejo Sarić  u „Travničkoj harmonici”  uvjerljivo predstavlja duh Travničana i tvrdi da Travnik daje i traži ljubav. Travnička zbirka je knjiga izišla u nakladi Zavičajnog muzeja, a predstavlja likovne radove eminentnih umjetnika, kao svojevrstan presjek značajnih ostvaranja suvremene bosanskohercegovačke likovne umjetnosti. Sanja Babić – Đulvat također donosi duh Travnika i Travničana kroz događanja u jednoj ratnoj noći.  A pripovjetke, poezija i dramska kazivanja u „Travničkoj trilogiji“ su putovanje kroz vrijeme mog života. – kazala je prisutnima autorica, Božena Volić, istaknuvši kako je počašćena činjenicom da se izlazak „Travničke trilogije“ podudario sa 120 godina od osnivanja HKD „Napredak“.

U ime organizatora Hrvatsko kulturno društvo „Napredak“ Travnik, prisutnima se obratila Danijela Lovrić.

This slideshow requires JavaScript.