Inspirisani Andrićevim stvaralaštvom  učenici osnovne i srednje škole koje rade u sklopu Katoličkog školskog centra “Petar Barabarić” Travnik danas su  upriličili  svečanu akademiju, koja je jedan od sadržaja kulturne manifestacije “Andrićevi dani”. Nastupili su glumac Matej Baškarad i Mješoviti zbor KŠC “Petar Barbarić” Travnik.

 

 

Direktorica Sreednje škole, Ivana Čurčić i direktor Osnovne škole, Anto Rajić, uručili su nagrade za najuspješnije učenike koji su uzeli učešće u literarno – likovnom natječaju.

Nagradu za najbolji literarni rad na nivou srednjih škola dobila je Nejra Kajmak, učenica trećeg razreda Mješovite srednje škole Travnik, drugonagrađeni je bio rad Harisa Sadikovića iz Srednje tehničke škole Bugojno, a treća nagrada pripala je Adini Jusufspahić iz Mješovite srednje škole Bugojno.

Prvo mjesto na naradnom natječaju za najbolji likovni rad na nivou osnovnih škola  osvojila je Sara Gabrić iz OŠ “fra Marijan Šunjić”, drugo mjesto osvojila je Dora Gržić iz Osnovne škole KŠC “Petar Barbarić”, a treće Mirna Barišić iz Osnovne škole KŠC “Petar Barbarić”.

Najbolji literarni rad u konkurenciji osnovnih škola napisala je Ivana Jurčević iz OŠ “Ivana Mažuranića” Tomislavgrad,drugo mjesto osvojio je Lukas Barić iz KŠC “Sveti Josip”, a treće Lucijana Vujica iz O.Š. “Brestovsko”.

This slideshow requires JavaScript.