Iz HDZ 1990 ŽSB nakon posljednje sjednice demantirali su izjave ŽO HDZ BIH i KO SDA da su dio vladajuće većine. U saopćenju za javnost navode:

 

 

1. HDZ 1990 ŽSB upućuje zahvalu biračima, članovima stranke, svim kandidatkinjama i kandidatima koji su bili na listama HDZ 1990 ŽSB, članovima biračkih odbora, promatračima i svima onima koji su na bilo koji način doprinijeli da HDZ 1990 u našoj Županiji ponovi rezultat kao 2014.godine, što je najbolji izborni rezultat.

2. HDZ 1990 ŽSB demantira izjave HDZ BIH i SDA da smo dio vladajuće većine u Županiji Središnja Bosna, jer do danas nije bilo nikakvih službenih razgovora. HDZ 1990 ŽSB je spreman pregovarati sa svim, prvenstveno hrvatskim, strankama u našoj Županiji koje poštivaju i uvažavaju naš izborni rezultat.

3. Obzirom da je HDZ1990 ŽSB podržao kandidate za načelnike općina na prethodnim lokalnim izborima te kandidatkinju za Hrvatskog člana Predsjedništva BIH, tražimo od Hrvatskog narodnog sabora očitovanje i uvažavanje izbornog rezultata HDZ 1990 u Županiji Središnja Bosna .