Novi sarajevski coworking prostor za kreaciju, inovaciju i edukaciju – HUBUNIPROMET počinje sa realizacijom projekta “Oni su budućnost”. HUBUNIPROMET poziva sve zainteresirane inovatore, startupe, društveno angažirane kompanije, uspješne pojedince i organizacije da sudjeluju u Projektu, kako bi prezentirali svoja postignuća i podijelili ih sa širom javnosti.

Projekat “Oni su budućnost” pokrenut je sa ciljem organiziranja svojevrsne platforme za promociju i unaprijeđenje inovatorstva i pozitivinih vrijednosti. Projektom se nastoji uspostaviti mreža uspješnih pojedinaca i organizacija koji nude korisna rješenja u različitim oblastima, te na taj način doprinose zdravlju, ekološkoj stabilnosti, energetskoj učinkovitosti, održivom razvoju i kvalitetu života u društvenoj zajednici. HUBUNIPROMET stavio je na raspolaganje vlastite resurse kako bi omogućio svima, a prije svega mladima, da dobiju na značaju, a time i mjesto koje zaslužuju u javnom prostoru. Cilj je da svi oni budu još uspješniji u onome što rade kako bi bili primjer i motiv drugima.

Već u ovom i idućem mjesecu planirano je niz radionica sa ciljem pružanja podrške svima onima koji žele doprinijeti unaprijeđenju pozitivinih vrijednosti.

This slideshow requires JavaScript.

Prva inovativna i relativno mlada kompanija koja će se predstaviti u okviru projekta “Oni su budućnost” bit će “Socijalno poduzeće Greens d.o.o.”. Prezentacija Greensa sa radionicom na temu inovacije u oblasti zdrave organske ishrane bit će održana 19. maja. Greens d.o.o. je osnovan 2018. godine kao odgovor na potrebe savremenog čovjeka za provjereno zdravom ishranom ali i s ciljem radne integracije i ekonomskog osnaživanja osoba s invaliditetom. Prvo je poduzeće za proizvodnju mikropovrća, začinskog bilja i jestivog cvijeća u Bosni i Hercegovini.

HUBUNIPROMET je novi sarajevski coworking prostor na već poznatom mjestu susreta zdravih ideja u ulici Marka Marulića 2. HUBUNIPROMET je okruženje za kreaciju, inovaciju i edukaciju, gdje posao čine ljudi, konekcije i inspiracija. HUBINPROMET je i sam društveno angažovan i nudi niz pogodnosti za nadarene studente, startupe i organizacije, sa mogućnostima besplatnog korištenja njegovih sadržaja.

Više o HUBUNIPROMET na www.hubunipromet.com