Izbor za fotomodela Bosne i Hercegovine održan je sinoć u Sarajevu u Hotelu Radon Plaza, a titulu najboljeg fotomodela Bosne i Herzegovine ponjela je Leonarda Tomić iz Mostara.

 

Leonarda je prethodno pobjedila i na izboru za Hercegovačko-neretvansku regiju, te na izboru za fotomodela Federacije.

Leonarda Tomić je Top fotomodel BiH

Njena druga pratilja Adrijana Bradašević, a prva pratilja je Nikolina Simetić. Putem društvenih mreža za fotomodela publike izabrana je Ajla Mujčić. Fotomodel medija je Sara Vasić. Simpatije žirija i publike odnjela je prekrasna Nika Nižić koja je proglašena za Top face Bosne i Hecegovine. Titulu najšarmantnijeg fotomodela odnjela je Anđela Mirković, a fotomodel Fashion M-a je Azra Nezirević.

 

Tokom petodnevnih priprema na Models campu djevojke su spremali stručnjaci iz oblasti fitnessa, nutricionizma, ličnog razvoja, modelinga, te modni fotografi. Za titulu Fotomodela BIH takmičilo se 30 djevojaka. Cilj projekta je pronalazak najboljih komercijalnih lica za potrebe reklama, spotova, modnih kampanja, modnih revija, editorijala, novih televizijskih lica, te svega što je potrebno za tržište.

Leonarda Tomić je Top fotomodel BiH

U projekat je bilo uključeno više od 1000 djevojaka tokom 18 mjeseci koliko je trajala treća sezona ovog popularnog projekta. Djevojke koje dospiju u finale moraju biti elokventne, zanimljive, a fokus se stavlja na obrazovanje. U prilog tome govori činjenica da je glava nagrada školarina za obrazovanje u iznosu od 12000 KM koju dodjeljuje Internacionalni univerzitet Travnik u saradnji sa direkcijom. U žiriju su bili stučnjaci iz svih oblasti javnog života, medija, filma, medicine, estetike, plesa i ljepote.

Sve prošlogodičnje pobjednice bile su dio modnih revija, reklama, muzičkih spotova, te drugih značajnih kampanja. Ejla Prguda pobjednica prošle sezone, osvojila je zapažene uloge u nekoliko muzičkih spotova i pred njom je blistava karijera modela.

U show programu ovog vrhunskog show programa goste su zabavljali Slađana Mandić, Denial Ahmetović, Armin Bijedić, Elvedina Šehić, te plesne grupe PS Maya, PS Astorija, te PK Bolero.

Veliki show napravili su i mali manekeni Fashion akademije, te Top modeli Fashion M-a.