Esports fanovi, spremite se za trenutke prepune uzbuđenja i avanture! Nešto manje od dva mjeseca nas dijeli od trećeg izdanja najvećeg festivala gaming industrije u BiH, događaja koji se prepoznaje kao središte esporta u regiji.

 

Sportska dvorana Goran Čengić, Općina Novo Sarajevo bit će domaćin festivala, omogućavajući posjetiteljima da iskuse energiju gaminga u ritmu našeg grada.

Sarajevo Loading Fest ‘23: Ne propustite gaming događaj godine
Ove godine, organizatori festivala, Orior Media LLC sa partnerima “Udruženje Centar za razvoj za promociju novih tehnologija i esporta Arena” su odlučili da podignu ljestvicu još više.

Sarajevo Loading Festival postaje regionalan gaming event! Omiljeni regionalni influenceri i YouTuberi dolaze u naš grad, ali to nije sve – ovogodišnji festival se fokusira na sveobuhvatnu temu umjetne inteligencije. Kao posebna zvijezda, ugostit ćemo i prvog jedinstvenog AI ambasadora!

Sarajevo Loading Fest ‘23: Ne propustite gaming događaj godine
Ova revolucionarna figura koristi se AI tehnologijom kako bi kreirao originalan sadržaj pa čak i stvorio vlastiti identitet u digitalnom svijetu.

Između ostalih, festival će ugostiti vaše omiljene ličnosti – Namik Nuni Đulić, Marko Kofs, Viktor BloodMaster – koji će kao ambasadori događaja donijeti izvandrednu, nezaboravnu zabavu i neviđeni spektakl
Sarajevo Loading Festival je mjesto susreta za najbolje esport takmičare i preko 30 influencera iz naše regije. Pripremite se za mnogo uzbudljivih takmičenja, susret sa najistaknutijim imenima u esportu i još mnogo toga!!
Uz sve to, posjetitelji će imati priliku da se zabave u Casual gaming zoni, gdje će moći isprobati svoje omiljene igre.

Sarajevo Loading Fest ‘23: Ne propustite gaming događaj godine
Podsjećamo vas da su predrezervacije karata za Sarajevo Loading Festival već dostupne. Svim kupcima pruža se prilika da iskoriste dodatne nivoe pristupa i ekskluzivne nagrade kroz nabavku VIP karata. Za naše najmlađe posjetitelje, djecu do 4 godina starosti, osiguran je besplatan ulaz kako bi se i oni mogli zabaviti na jednom od najvećih gaming događaja u Bosni i Hercegovini.

Važno je naglasiti da za članove “Porodice tri plus” postoji mogućnost ostvarivanja popusta od 20% pri kupovini karata, dodatno naglašavajući kako je ovaj događaj izvrsna prilika za obiteljski izlazak i zajedničko istraživanje svijeta gaminga.

Sarajevo Loading Fest ‘23: Ne propustite gaming događaj godine
Za više informacija o samom događaju možete, posjetite web stranicu www.loadingfest.ba ili zvanične Facebook i Instagram profile festivala, a možete nas kontaktirati i putem E-maila.
Za one koji ne uspiju osigurati svoju kartu online na vrijeme, ne brinite – karte će biti dostupne za kupovinu na licu mjesta za vrijeme trajanja događaja i u prostorijama Connect Arene, Robot Socijalno.

Vidimo se na Sarajevo Loading Festivalu 28. oktobra!

Sarajevo Loading Fest ‘23: Ne propustite gaming događaj godine