Lana Pudar i Nedžad Husić, odlukom Sportskog saveza Bosne i Hercegovine, na  79.manifestaciji izbora najuspješnijih pojedinaca i sportskih kolektiva, održanoj u Kaknju, čiji je pokrovitelj bila općina domaćin, ponijeli su titule najboljih u 2023.godini, dok je najuspješnijim trenerom proglašen Damir Đedović.

 

Najuspješnijim kadetom proglašen je Travničanin Ali Arnautović, a Lamija Alihodžić najuspješnijom kadetkinjom, juniorom Benjamin Husić, juniorkom Sara Pidro i najuspješnijom sportistkinjom studenticom, Aleksandra Samardžić.

Reprezentacija  sjedeće odbojke Bosne i Hercegovine, dobitnik je posebnog priznanja za postignute rezultate u paraolimpijskim sportovima, a Safet Alibašić, najuspješniji je sportista paraolimpijac, Ifet Mahmutović je najuspješniji trener paraolimpijac, a najuspješniji klub  OKI „Fantomi“.

Ismail Barlov i Ismail Zulfić,dobitnici su posebnog priznanja za ostvarene rezultate.

This slideshow requires JavaScript.

Među dobitnicima nagrade za ostvarene rezultate u protekloj godini  je i Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine-

Džudo reprezentacija  Bosne i Hercegovine, proglašena je najuspješnijom državnom selekcijom, Stonoteniski klub „Spin 2012“ iz Sarajeva proglašen je najuspješnijim klubom u ženskoj, dok je u muškoj najuspješnijim proglašen HŠK „Zrinjski“ iz Mostara.

Uručena su i specijalna priznanja za doprinos,popularizaciju i razvoj sporta, specijalna nagrada „Boro Glušac,dok je nagrada za životno djelo dodijeljena Mehmedu Buzi.

Priznanje „Sportska ličnost decenije“,ponio je Amel Tuka,“Mirza Delibašić“-Amsal Delalić a Sergej Barbarez „Ivica Osim“.

Edin Atić je „Košarkaš godine“, Nemanjs Bilbija „Nogometaš godine“,  dok je Džanan Musa proglašen „Ambasadorom 2023.godine“.

B.S.