Predsjednica Udruženja Fashion M,  Selma Maličbegović, zajedno sa event managericom Sarom Dervišević, posjetila Ministarstvo privrede Zeničko – dobojskog kantona gdje su razgovarale sa ministrom Samirom Šibonjićem i njegovim timom o organizaciji Generalnog festivala mode Bosne i Hercegovine (GFM BiH), koji će se održati ovog proljeća u Zenici.
Tema sastanka bila je predstavljanje projekta s ciljem podrške i promocije industrije tekstila, kože i obuće u Bosni i Hercegovini. Projektni slogan je “Nosimo domaće”.
– Ovaj projekat je od velikog značaja za privredu naše zemlje, te je svojevrni nastavak uspješnog projekta Zenica Fashion Weekend, koji je deset puta održan u Zenici i koji je bio pokretač u ovoj industiji. Festival će uključivati tematske sastanke, radionice, okrugle stolove te modne revije domaćih brendova i modnih dizajnera iz cijele zemlje. Ministar i njegov tim izrazili su interesovanje i obećali podršku u realizaciji ovog značajnog projekta. Udruženje će sada raditi na obezbjeđivanju financijskih sredstava za realizaciju ovog velikog događaja. – saopćili su iz Udruženja Fashion M.