U organizaciji Zaklade Ljudsko bratstvo ,osnovane u Novom Travniku u martu 2022.godine sa željom da ona bude zagrljaj istoka i zapada,te sjevera i juga i svim ljudima koji vjeruju da  ih je Bog  sve ljude stvorio da budu  braća i sestre,u ovom je gradu održan okrugli sto pod nazivom „Ljudsko bratstvo i sestrinstvo“, kojem je domaćin bio akademik prof. dr. monsinjor Franjo Topić, predsjednik Zaklade.

No prije početka okruglog stola na kojem su uz predsjednika Topića, govorili prof. dr. Ulrich Hemel, direktor  Instituta Weltethos iz Njemačke, prof. dr. Šaćir Filandra, profesor na FPN Sarajevo, dr. Eli Tauber, direktor arhiva Židovske zajednice u BiH i prof.dr Zilka Spahić – Šiljak ,Univerzitet Zenica –Stanford univerzitet SAD, upriličen je obilazak  kapele Ivana Pavla II u izgradnji  u Margetićima, na kojoj radovi napreduju zahvaljujući upravo donacijama dobrih ljudi i institucija.

This slideshow requires JavaScript.

Evo šta su nam, između ostalog, o važnosti ovakvih susreta i razgovora  među ljudima koji su prije svega braća i sestre , kazali  učesnici okruglog stola.

Nađa Ridžić

Seno Begičević(video)