Sinoć je u Centru za kulturu općine Travnik održana modna revija “Travnik Fashion Weekend” koja je dio ovogodišnjeg  Međunarodnog simpozija tekstilnog inženjerstva i modnog dizajna (TImod) koji okuplja učenike i profesore srednjih škola, studente studijskih programa tekstilnog inženjerstva i dizajna, modne dizajnere, predstavnike tekstilnih firmi i sve ljude koji vole svijet mode i tekstila.

 

Ove godine TImod dobio  novo i posebno ruho Travnik Fashion Weekend (TFW), modnu reviju na kojoj su predstavljeni bosanskohercegovački dizajneri.

U predivnoj atmosferi, predstavljene su kolekcije poznatih bh. dizajnera Emine Husedžinović, Adnana Hajrulahovića Haada, Dress Code, Bellissima, ali i lokalni kreatora Mirele Džinić koja je predstavila svoju kolekciju  Senses, Jurija Milović predstavila je skolekciju  L'adorant,a Sanela Alihodžić kolekciju Budi svoja. Optika “Vizija” Travnik predstavila je vrhunske modele naočala poznatih svjetskih brendova.

Na kraju predivne večeri u Travniku poznata bosanskohercegovačka manekenka, Travničanka, Azra Patković koja je izgradila kraijeru na svjetskim modnim pistama svoj honorar od nastupa poklonila je Humanitarnom udurženju “Sreća za sve” iz Travnika.