Druženjem u krugu firme Pharmamed, smještene na samom ulazu u Travnik, članovi porodice i prijatelji oživjeli su sjećanja na mr. Seada Medanhodžića, čovjeka koji je nakon napuštanja Bosanske Gradiške i izbjegličkog života u Rijeci, došao u Travnik i koji je jednostavno zbog supruge Travničanke, smatrao istinski svojim.

I u Travniku mr. Sead odlučio je svoje snove pretočiti u stvarnost. Uz nesebičnu podršku porodice, spajajući znanje i ljubav te prateći svjetske standarde , proizvodnja u kojoj je sirovina bila kvalitetno i ekološki čisto ljekovito bosanskohercegovačko bilje, postala je prepoznatljiv brend. Ovaj nevjerovatni i uporni vizionar vjerovao je u budućnost a posebno u ljude u čije je obrazovanje ulagao i za koje je stalno isticao da su najveće bogatstvo Pharmameda.

This slideshow requires JavaScript.

Peta je godina kako proizvodnim pogonima ne korača mr. Sead, nema ga ni na travničkoj pijaci na kojoj je kupujući volio razgovarati sa poljoprivrednim proizvođačima. Nema ga ni u šetnji vlašićkim stazama na kojima je volio slušati priče brojnih prijatelja, zaljubljenika u prirodu i ljude. Ali u svakom djeliću Pharmameda, čiji se proizvodni i skladišni prostori danas prostiru na više od pet hiljada metara kvadratnih, u svakoj recepturi jeste mr.Sead Medanhodžić. U svakoj latici cvjetova ruža,koje je svakodnevno obilazio.U srcima dragih prijatelja koje je bezgranično volio, kao i oni njega. U svakom danu njegove Medihe,djece i njihovih najbližih, Sead živi i traje.

Nađa R.