Nakon današnjih uzbudljivih partija Zoran Runić bh. internacionalni majstor  postao je pobjednik 3. turnira „Travnik Open – BH Telecom 2017“.  Runić je osvojio 6 bodova iz sedam partija, koliko su osvojili i drugoplasirani velemajstor Branko Tadić iz Srbije i trećeplasirani bh. internacionalni majstor Atif Dumpor, ali presudio je bolji Buholc. Nagrađeno je još deset igrača.

U kategoriji igrača sa rejtingom od 2.000 do 2.200 bodova nagrade su osvojili: Dženan Dautović, Nadir Smailkadić i Vahidin Omanović. U kategoriji igrača sa rejtigom do 2.000 bodova nagrađeni su Marko Ivanović, Leon Bojo i Ivan Rajić.

Specijalno priznanje za najboljeg igrača ŠK „Travnik“ na turnir, koje nosi ime rahmetli Kemala Baltića, dobio je Smail Dautović, a ovom prilikom predsjednik ŠK „Travnik“ Jasmin Fajkić uručio je priznanje porodici Baltić, odnosno kćerki Selmi Baltić.

Najbolja šahistkinja turinira je Katarina Tadić, a titulu najboljeg kadeta do 18 godina ponio je Rijad Burović, dok je najbolji veteran preko 65 godina Halid Bajramović.

ŠK „Travnik“ još jednom se pokazao kao izvrstan organizator turnira koji je okupio preko 80 igrača iz zemlje i inostranstva.

 

(www.travnik-grad.info)