Čaroliju dječje pjesme i plesa Udruga Dok teče Lašva po 13 put donosi u grad Novi Travnik u Lašvansku dolinu. Svu ljepotu autorske dječje pjesme prenosi televizija BiH. Prigodu da uživaju u ljepoti koju festival nosi imati će gledateljstvo cijele BiH,a i oni izvan granica naše države.

Ove godine Međunarodni festival dječje glazbe „Dok teče Lašva“ održava se u sklopu Dječjeg tjedna sa ciljem da obogati sadržaje za mlade, kako našeg grada mladosti tako i šire.

Na festivalskoj sceni u petak 6.listopada predstavljaju Zvijezde i Zvjezdice iz 6 zemalja: Hrvatske, Srbije, Crne gore, Makedonije, Bugarske i domaćina BiH. Na večeri festivala u živom pjevanju donose nam 14 novih pjesama koje će zasigurno obogatiti svijet dječje glazbe i biti rado pjevane. Svojim plesnim koreografijama popratiti će ih PC „Prijatelji djece maya“, SPC „LDF“ iz Viteza, Novotravničke mažoretkinje i Zumbice.

Prvog dana festivala, u četvrtak uvečer ispred Cafe Pizzerije „Milano“ u 19 sati u performansu „Pjesma kao ljubav“ predstavljaju se izvođači, čitajući stihove koje je za njih pripremila naša novotravnička književnica Jelica Selak.

Ove godine Udruga „Dok teče Lašva“ humanitarnu notu festivala daruje Edukacijsko rehabilitacijskom centru „Duga“ iz Novog Travnika. Od svake prodane ulaznice jednu konvertibilna marka ide za rad centra.

 

13. Festival “Dok teče Lašva” 6. listopada/oktobra u Novom Travniku

 

Udruga Dok teče Lašva će sudjelovati i u humanitarnoj izložbi centra po d nazivom „UMJETNOST ZA RAZLIČITOST“ i kupovinom umjetnine kao dar za generalnog pokrovitelja i na taj način pomoći.

Glumci na sceni su već svima znani dvojac Anela Križanac u liku klobučara i Mirna Mišković u liku djevojčice. Na scenu nam donose ovogodišnju festivalsku temu „Čarolija“. Sa porukom : „Čarolija prijateljstva u svima nek’ cvijet to sada žele sva djeca svijeta“.

Sa posebnim zadovoljstvom želim najaviti gosta večeri. To je mlada pjevačka zvijezda, biser Dalmacije, Roko Blažević ovogodišnji pobjednik Pinkovih zvjezdica.

I ove godine imamo sjajne dječje pjesme eminentnih autora iz regije kao što je poznati hrvatski skladatelj Nenad Ninčević, sjajna autorica dječjih pjesama Maja Rogić iz Zagreba, dječji pjesnik Tode Nikoletić iz Srbije, Marinko Pavićević iz Crne Gore naš dugogodišnji suradnik na festivalu, Dani Milev iz Bugarske, Novosadski skladatelj i aranžer Lado Leš idr.

Ove godine festival ima jednu svoju neobićnost, koja se rijetko dešava na festivalima,a možda se nikada nije ni desila. To je nastup dvije sestre Magadalene i Lucije te brat Luke Saraf iz Jajca. Ništa ne bi bilo neobićno da oni nisu trojke. Zaista nesvakidašnji festivalski događaj.

Kroz godine svoga postojanja festival je stekao mnoge prijatelje koji mu pružaju nesebičnu potporu. Hvala im na tome! A posebno hvala našem Generalnom pokrovitelju predsjedniku FBiH Marinku Čavari, Dijamantnim sponzorima Općini Novi Travnik i Ministarstvu obrazovanja, znanosti, kulture i športa KSB te Zlatnim sponzorima EP HZ HZ Mostar i Federalnom Ministarstu kulture i športa.

Pozivamo gledateljstvo da dođe i uživa u glazbeno scenskom nastupu oko 120 mališana te da im na taj način odamo priznanje za uloženi trudu i rad , hrabrost i telentu koji će nam prikazati na festivlaskoj sceni Dok teče Lašva 2017.