Danas je u Travniku prezentacijom radova okončan projekat “Kreativni raspust” kojeg je drugi puta realizovao Centar za kulturu općine Travnik. Travnički osnovci su na najljepši način pokazali svojim roditeljima i učiteljima kako su proveli protekle dana „Kreativnog raspusta“.

 

-Osnovna ideja „Kreativnog raspusta“ je da djecu koja nisu na zimovanjima, a da vrijeme ne bi provodili u kući uz računare i mobitele, dovedemo u Centar za kuluturu i da ih edukujemio u oblasti muzike, glume, plese i produkcije. Kroz ovaj projekat u dvije godine prošlo je preko 100 osnovaca. – kazao je  Taik Ganić, direktor Centra za kulturu.

Ovaj projekat u oba izdanja imao je podršku Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta. Resorna ministrica Katica Čerkez, danas nije krila oduševljenje projektom travničkog Centra za kulturu.

-Ovo je jedna dobra ideja koja je naišla na dobro tlo u Travniku u Centru za kulturu. Ovaj projekat je nominiran i podržan od Ministarstva i drago mi je da je okupio ovako značajan broj djece koja mogu pokazati svoju krerativnost na jedan način. Zahvaljujem nastavnicma koji su djeci podarili svoje  znanje. Drago mi je da imamo jedan uspješan projekat i ovo je dobra ideja Centra za kulturu Travnik da se realizuje u svim općinama. Jednostavno djecu treba okupirati dobrim i korisnim stvarima. – kazala je ministrica Čerkez.