U organizaciji Evropskog pokreta u BiH, Vlade SBK, Općine Travnik i Univerziteta u Travniku sut će biti održan 4. Poslovni forum. Teme foruma su „Strategija razvoja Srednjbosanskog kantona“, „Nespojivost CEFTA-e“ i taksi na Kosovu“, te „Mir i stabilnost kao osnovni preduslov povoljnog poslovnog okruženja“.

 

-Ovo je drugi događaj ove vrste koji organizuje Evropski pokret u BiH u Travniku i hvala im. Nadam se da ćemo kroz ovaj forum otvoriti više mogućnosti u oblasti razvoja SBK i javno – privatnog partnerstva. – kazao je načelnik općine Travnik, Admir Hadžiemrić na današnjoj konferenciji za novinare.

Sutra u Travniku 4. Poslovni forum u organizaciji Evropskog pokreta u BiH

Predsjednik Evropskog pokreta u BiH, Predrag Praštalo, najavio je učešće brojnih privrednika, te stručnjak iz oblasti ekonomije. Predsjednik Evropskog pokreta u BiH, Predrag Praštalo, najavio je učešće brojnih privrednika, te stručnjaka iz oblasti ekonomije, a prema njegovim riječima poslovnom forumu u Travniku prisustvovat ćem i proslavljeni bh. košarkaš i predsjednik KS BiH, Mirza Teletović koji je po povratku domovinu pokrenuo značajne investicije.

 

U radu tri panel diskusije učestvovat će pored ostalih, Valentin Incko, visoki predstavnik u BiH, analitičarka Svetlana Cenić, Ismir Jusko, ministar komunikacija i transporta BiH, Nihad Selimović, predsjednik NO Univerziteta u Travniku, Anto Domazet, profesor sa Ekonomskog fakulteta u Sarajevu i drugi.