Danas je u dvorani Osnovne škole Nova Bila bila prava mala rukomenta rapsodija gdje je Rukometni klub Nova Bila odražao kratku prezentaciju rukometa te promociju aktivnosti kluba.

 

 

Aktivnosti i planove kluba prezentirao je predsjednik Mario Debeljak, koji je između ostalog posjetio kako su svi članovi kluba dobili besplatno novu sportsku opremu, dresove velikana hrvatskog rukometa dok su igrali za PPD Zagreb te da su u prosincu 2018. godine odigrali prijateljsku utakmicu u Dugom Selu i posjetili Advent u Zagrebu.

Također je naglašeno da je znanstveno dokazano da djeca koja se bave sportom, pored toga što njeguju svoje zdravlje, daleko su sretnija i zadovoljnija od djece koja se ne bave sportom, a prikazali smo putem prigodnih fotografija.

Vidjeti ovakvu rukometnu atmosferu i osmijeh kod djece uvjeren sam da mnogi među njima naši budući članovi. Posebno me raduje njihova zainteresiranost u samoj igri s loptom i želji sa udarcem za sedam metara, rekao je Mario Debeljak, predsjednik RK Nova Bila.

RK „Nova Bila“ održao prezentaciju rukometa u OŠ „Nova Bila“

Po završetku prezentacije, a prije same rukometne čarolije učenicima se obratio i Nikola Nevistić, kapetan našeg kluba i kandidat za proglašenje za najperspektivnijeg sportaša općine Travnik.

Imam 14 godina, a rukomet treniram već četiri godine. Prije četiri godine sam za vrijeme Svjetskog prvenstva u rukometu na nagovor prijatelja posjetio jedan trening u Novoj Biloj. Odmah mi je se svidio i odlučio sam ga početi trenirati. Prvih nekoliko treninga nisam znao niti rukometna pravila, a kamo li igrati rukomet. Uz pomoć i savjete našeg trenera Zvonke sve sam brzo shvatio u ubrzo sam postao dio ekipe na svim utakmicama. Sada sam kapiten svoje ekipe koja je trenutno prva u središnjoj Bosni. Vjerujem da među vama ima talentiranih za rukomet. Pozivam vas da se priključite našim treninzima u klubu i postanete dio naše rukometne obitelji. Uvjeren sam da će nam se mnogi od vas priključiti i s nama zakoračiti u svijet rukometa jer rukomet nije samo sport nego nova prijateljstva, nova putovanja, a prije svega način života. Iznad svih, Nova Bila!, rekao je kapetan Nevistić.

Nakon uvodnog dijela uslijedila je prava mala rukometna čarolija. Pedesetero djece doslovno je ginulo za loptom kako bi izvelo svoje prve korake s loptom, ali i izveli sedmerac. Mnogi od njih su prvim udarcem i psotigli pogodak, a dvoranom su odzvanjali zvuci sreće. Prezentacija i mini trening je prebrzo završio, a veliki broj njih izjavilo je kako će se u Rukometni klub Nova Bila upisati već sljedeći trening. Posjetimo, treninzi se održavaju utorkom i četvrtkom od 18:30 do 20:00 sati, dok je petkom trening u 18:00 sati.

 

(RK Nova Bila)