Mlada košarkaška reprezentacija BiH (U 16) pobjednik je 13. tradicionalnog međunarodnog košarkaškog turnira u Travniku nakon što su danas u finalnom susretu savladali juniorsku ekipu KK  Mislav iz Podstrane kod Splita iz Republike Hrvatske. Mlada reprezentacija BiH (U 16) slavila je u finalu sa 88:82.

 

U susretu za treće mjesto ekipa KK Kolubara – Lazarevac iz Srbije bila je bolja od makedonskog MZT – Skoplje. Peto mjesto zauzela je domaća ekipa KK Travnik, a šesto Škola košarke „Prvi koš“ iz Viteza.

Reprezentacija BiH pobjednik međunarodnog košarkaškog turnira u Travniku

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Tomislav Buljan (KK Mislav – Podstrana Split), najbolji strijelac je Uroš Plavša (KK Kolubara – Lazarevac),a pobjednik u takmičenja u šutiranju „trica“ je Jakov Sanader (KK Mislav – Podstrana Split).

Uspješan organizator tunira koji okuplja juniorske i kadetske selekcije već punih 13 godina i ovaj put bio je Košarkaški klub Travnik. U proteklim godinama na ovom turniru gostovale su ekipe iz Njemačke, Slovenije, Hrvatske, Crne Gore, Srbije, Makedonije i Bosne i Hercegovine.