U okviru 1. Pozorišnog/art festivala za djecu – „Ogledalo svijeta u očima djeteta“, kojeg je organizirao organizira  JU Centar za kulturu općine Travnik upriličena je interaktivna radionica za djecu predškolskog uzrasta pod nazivom  „Iskrice djetinjstva uz lutku Adelina“.

 

 

Radionicu je vodila magistrica odgojnih nauka Adela Dobrić koja je i kreirala lutku Adelina. Lutka Adellina, zvanično je prva lutka u Bosni i Hercegovini koja uživa status zaštite dizajna BAD16673 i imena (žiga) BAZ1619518 u Institutu za intelektualno vlasništvo Bosne i Hercegovine.

Svoje iskustvo u radu sa djecom i dizajniranju Adela Dobrić je kroz kretivnu radionicu podjelila sa namlađim.

-Bilo je uživanje raditi sa najmlađim na ovoj radionici u sklopu 1. Pozorišnog/art festivala za djecu i zahvaljujem se organizatorima što je i ova vrsta sadržaja dio ovog projekta. – kazala je Adela Dobrić.

Završen 1. Pozorišni/art festival za djecu u Travniku

Art radionica „Iskrice djetinjstva uz lutku Adelina“, te predstava „Dječaci Pavlove ulice“ u izvedbi Dramskog studija JU Centar za kulturu Travnik bili su posljednji sadržaji prvog izdanja Pozorišnog/art festivala – „Ogledalo svijeta u očima djeteta“.

-Tokom četiri dana priredili smo 13 sadržaja, od pozorišnih predstava, književnih, plesnih do interaktivnih radionica. Svi sadržaji bili su izuzetno dobro posjećeni. Dvorane na predstavama su bile popunjene,a za naše radionice vladao je veliki interes. Zahvaljujem svim institucijama od predškoskih, do školski , t kulturnih i drughi koji su uzeli učešće u ovom projektu. – kazao je mr. Taik Ganić, direktor JU Centar za kulturu.