U organizaciji ŠK Hrasno u TC Party u Busovači ove nedjelje su odigrana dva šahovska božićna turnira, ekipni na kojem je sudjelovalo 13 ekipa, te 3. Memorijalni turnir „Vinko Vujica“.

U ekipnoj konkurenciji među 13 klubova očekivano je slavio ŠK Hrasno, član Premijer šahovske lige BiH, sa 9 poena iz 5 kola, ispred Vitoroga – Šipovo 8, slijede ŠK Vitez 2013 i ŠK Kiseljak sa 7 poena, ŠK Novi Travnik i ŠK Rama sa 6, ŠK Jajce 5, ŠK Novi Grad II, ŠK Busovača i ŠK Novi Grad I, ŠK Fojnica i ŠK Kupres svi sa po 4 poena, te ŠK Kaćuni 2 poena. Najbolji pojedinac bio je Srđan Zlobec iz ŠK Hrasno.

Odigrani Božićni šahovski turniri

Pobjednik Memorijalnog turnira ( 7 kola švicarca uz tempo igre 5 minuta po igraču) je inter majstor Željko Bogut sa 8 poena koliko je osvojio i drugoplasirani Fide majstor Rešad Tutić, slijede Adin Tatarević, Srđan Zlobec i Tarik Ekmeščić sa po 6,5 poena, Leon Bojo, Husein Ćolpa, Marinko Vujica i Predrag Barišić sa po 6 poena itd. Sudjelovalo je 50 šahista iz cijele BiH a organizator je za najuspješnije osigurao prigodne nagrade, te zajednički ručak za sve učesnike.

Turnire je uspješno sudio Međunarodni FIDE sudija Tihomir Marić.