Od  srijede 18.03.2020. godine Hrvatska bolnica „Dr. fra Mato Nikolić“ prelazi na novi način rada. Naime, u sklopu ustanove bit će postavljena dva trijažna punkta – ulaz u krug bolnice i centralni prijem u posebnom i izdvojenom dijelu objekta (multimedijalna dvorana).

 

Ovim putem molimo pacijente za razumijevanje, ali i za savjesnost i odgovornost u komunikaciji sa osobljem, prije svega na iskrenost u odgovorima na pitanja koja će se postavljati, a sve u cilju uspješnije borbe protiv koronavirusa. Takav pristup pacijenata je neophodan u našim aktivnostima koje se poduzimaju u novonastaloj situaciji. Također, apeliramo na cjelokupno stanovništvo da slušaju savjete stručnjaka i kriznih stožera.

U izazovnim, ozbiljnim i teškim situacijama kao što je ova, uvažavanje preporuka i naredbi nadležnih tijela, te izuzetno dobra suradnja svih je od presudnog značaja. Samo na taj način će učinak rada svih nas biti veći. – saopćio je ravnatelj  Hrvatske bolnice “dr. fra Mato Nikolić” u Novoj Biloj, prim.dr. Velimir Valjan.