Ilsa i Ivan mladi su meksičko/francuski par koji su svoje vjenčanje održali u prekrasnom dvorcu iz osamanestog stoljeća na jugu Francuske, a fotografije i video s njihove posebne ceremonije potpisuje bh.studio Dario & Jakov – fotografije Dario Šišul, dok je za video zaslužan Jakov Sušac.

Uz prekrasno i minimalističko uređenje vjenčanja na kojem vlada rustikalno cvijeće, lampice i prirodni materijali, ukusnu domaću trpezu i opuštene goste koji netom prije vjenčanja igraju stolni tenis, na fotografijama je teško ne primijetiti tople emocije i odnos mladenaca, kao i povezanost s gostima.

Vjenčanje ovog predivnog meksičko-francuskog para jedno od najljepših koje smo radili. Za početak samo mjesto vjenčanja nam je priuštilo da bolje upoznamo i napravimo jedan road trip po Italiji i jugu Francuske koji nas još od prije jako privlače. Lokacija na kojoj se odvijalo vjenčanje je magična. Nakon izlaska iz Toulousea, dva sata vožnje malim seoskim putevima kroz brežuljke ovog prelijepog Francuskog krajolika s pogledom koji seže sve do Pirineja…

Bh.studio Dario & Jakov potpisuje fotografije prekrasnog vjenčanja u malom francuskom selu Lupiac

Samo vjenčanje se kompletno odvijalo u dvorcu iz osamnaestog stoljeća. Château de Lacoste u Lupiac iz kojeg dolazi D’Artagnan lik iz tri mušketira. Oko 60 gostiju se lagano počinju skupljati dan prije vjenčanja kada smo i mi stigli. Za to vrijeme uz jako opuštenu atmosferu se rade pripreme za sutra. Mama od Ilse priprema meksičke specijalitete, a Ivanova mama pravi jela francuske kuhinje. Svira lagana glazba i kada je hrana spremna, i sunce već pred zalaskom, uz laganu glazbu počinje druženje svih gostiju, ples i zabava uz vrhunsku hranu i piće.

Bh.studio Dario & Jakov potpisuje fotografije prekrasnog vjenčanja u malom francuskom selu Lupiac

Negdje iza ponoći se svi povlače u svoje sobe kako bi se stigli odmoriti za sutra. Sam dan vjenčanja također počinje bez ikakvog stresa, uz doručak. Nakon toga gosti uživaju slušajući glazbu, igrajući balote, stolni tenis ili uživajući u pogledu na prelijepo tirkizno jezero, a za to vrijeme Ilse i Ivan se spremaju u sobama. Ilse nosi prelijepu vjenčanicu koju joj je dizajnirala i napravila njezina sestra Paulina, čije fotografije koje smo radili u Meksiku ste već mogli vidjeti…

Bh.studio Dario & Jakov potpisuje fotografije prekrasnog vjenčanja u malom francuskom selu Lupiac

Nakon spremanja svi lagano se skupljaju u centralnom dvorištu gdje će se odvijati ceremonija. Otac čeka Ilse da je prvi put vidi u vjenčanici i vodi je vani do Ivana. Uz jako emotivne, ponekada smiješne i vrlo iskrene govore jednih i drugih roditelja odvija se ceremonija koja završava razmjenom prstenja i poljupcem.

Bh.studio Dario & Jakov potpisuje fotografije prekrasnog vjenčanja u malom francuskom selu Lupiac

 

Nakon toga opet slijedi druženje na otvorenom, uz profesionalni tim kuhara i konobara koji peku roštilj pripremaju odličan fingerfood i razne koktele i pića. Za to vrijeme smo malo ukrali mladence i napravili par njihovih zajedničkih fotografija. Nakon zalaska sunca zabava se seli u natkriveni dio i dalje u dvorištu dvorca, gdje nas čeka prvi ples, razne igre, tombola, vrhunska vina, francuski sirevi, biftek, cheesecake i naravno mnogo tequile 🙂 Cijeli dan smo se osjećali kao dio obitelji, i svi su nas odlično prihvatili i ugostili tako da nismo ni u jednom trenutku bili tretirani kao netko tko je došao raditi. Nekada nakon ponoći, kada je vani postalo hladnije, prebacili smo se u unutrašnjost dvorca. Opremu su nam doslovno oteli i ostavili kako bi im se pridružili i zabavili s njima do kasno u noć. Naredni dan nakon sto su se svi odmorili oko podne počinje spremanje roštilja nakon kojeg se vraća dvorac u prvobitno stanje, gosti pakiraju i svi idemo svojim putem. Naš put je i u povratku bio jako zanimljiv jer nas je čekalo novo vjenčanje u Beču.”- otkrio nam je Dario u razgovoru.

Bh.studio Dario & Jakov potpisuje fotografije prekrasnog vjenčanja u malom francuskom selu Lupiac

O izazovu fotografiranja na nepoznatim lokacijama, Dario je nadodao:

“Fotografiranje na nepoznatim lokacijama je uvijek izazov. Ali izazov je nešto što čini naš posao i bez izazova bi jako brzo mogao postati monoton. Za ovaj posao pored umjetnika, dobrog fotografa i videografa, moraš biti i avanturista, spreman na izazove koji te čekaju. Naravno ako težiš ka takvim izazovima. 🙂 Jakov i ja se po tom pitanju jako slažemo i radujemo se svakoj novoj lokaciji. Cilj nam je da sa svojim poslom prođemo što više lijepih lokacija, zemalja i kontinenata i da upoznamo nove ljude i steknemo mnogo novih prijatelja. Za sada smo na dobrom putu i drago nam je da vam opet možemo predstaviti neku lijepu lokaciju i vjenčanje koje je ipak drugačije nego ona koja možemo vidjeti kod nas. Izazovi koji nas čekaju kada krenemo po takvu priču su mnogi. Kreću već prilikom samog spremanja za put, pa slijedi putovanje na destinaciju, koje može biti jako zanimljivo, pa do dolaska na mjesto na kojem nikada nisi bio i upoznavanje s ljudima koje prvi put vidiš u životu. Tada već dolazi do izražaja ono koliko si društven kao čovjek i koliko se lako uklapaš u neku novu ekipu. Za nekog je i to izazov ako je zatvoreniji tip, ali mi jedva čekamo nove kontakte tako da se vrlo brzo uklapamo i zbog toga vrlo često ostajemo u stalnom kontaktu s našim mladencima. Izazov prilikom samog fotografiranja i snimanja su uvijek i običaji i neki protokoli vjenčanja koji su svugdje drugačiji, ali to obično detaljno pređemo prije samog vjenčanja prilikom razgovora s mladencima. Na kraju je najbitnije svemu tome pristupiti profesionalno ali i opušteno kako bi se što prije uklopili i što je moguće bolje zabilježili lijepe trenutke.”

This slideshow requires JavaScript.