Nakon uspješno završenog Kursa kodiranja, prof. dr. Jasmin Azemović, dekan Fakulteta informacionih tehnologija Sveučilišta / Univerziteta “VITEZ“, na upriličenoj ceremoniji  uručenja certifikata, polaznicima je još jednom uputio iskrene čestitke, te istakao važnost odabira njihovog budućeg  zanimanja.

 

Interes za ovaj vid edukacije je veliki što potvrđuje i broj polaznika Kursa, više od 50 srednjoškolaca iz cijele BiH. Interesantno je i to da su se za ovogodišnji Kurs kodiranja prijavili, i učešće uzeli, i srednjoškolci koji trenutno borave izvan države.

Uručeni certifikati polaznicima kursa “CODE WEEK“ na Sveučilištu / Univerzitetu “VITEZ“

-Izuzetno je dobar odabir oblasti web dizajna koje smo učili. Drago mi je što je to bio HTML i CSS, jer se, za razliku od nekog drugog programskog jezika, rezultati brže vide i jednostavno, dosta je lakše. Također, ovo je bila odlična motivacija za vježbu u doba pandemije i online nastave. – istaknuo je polaznik kursa ”CODE WEEK”  Mirza Lepir.

Fakultet informacionih tehnologija Sveučilišta / Univerziteta “VITEZ“ online kurs kodiranja “CODE WEEK“ organizovao je u okviru obilježavanja Svjetskog dana robotike.