Za 18. maj  zakazana je sjednica Skupštine Zeničko-dobojskog kantona. Sanja Renić, zastupnica Naše stranke, smatra da je sjednicu neodgovorno održati u skupštinskoj sali, kako je to u pozivu najavljeno. U vezi s tim navodi mišljenje kantonalnog štaba Ministarstva zdravstva u kojem stoji da to tijelo: „ne preporučuje održavanje sjednice Skupštine ZDK u Sali 301 iz razloga što ista nema mogućnost provjetravanja kao i adekvatne dezinfekcije obzirom da je i pod pokriven tepihom.“

-Ne dopustimo klaster Skupština ZDK, sintagmu koja bi ušla u anale bosanskohercegovačke političke neozbiljnosti i neodgovornosti koje već imamo previše i za tri države. Ako se sjednica održi u sali, velika je vjerovatnoća da će se to i desiti. – upozorava zastupnica Renić, pozivajući na održavanje online sjednice.

Do ovakvog poziva je došlo, smatra Renić, zahvaljujući nesposobnosti Skupštine da organizuje online sjednice.

-Skupština je nama zastupnicima, još za vrijeme prošlog mandata, kupila laptope i platila firmu da ih osposobi upravo za online sjednice. To dugo nije bilo urađeno. U međuvremenu su osposobljeni, ali unatoč tome Kolegij Skupštine je izglasao da sjednica bude u zatvorenom. Valja napomenuti i da Skupština ZDK nije imala nijednu online sjednicu. Online sjednica je preporučljiva i zbog tačaka dnevnog reda. Nema nijedne tačke na kojoj bi se raspravljalo o zdravstvu, ekonomiji ili privredi, gorućim problemima ZDK. Od njih sedam, pet ih se tiče obrazovanja, tj. uvođenja novih studijskih programa na univerzitet kao, naprimjer, mehatronika, poslovna ekonomija i arapski jezik. Dakle, radi se o tačkama o kojima se možemo bez ikakvih problema izjasniti online i zbog kojih ne treba podnositi rizik po zdravlje zastupnika pogotovo ako to kaže i Ministarstvo zdravstva. – zaključuje zastupnica Renić.