Nezavisni blok pozdravlja današnje potpisivanje sporazuma i upućuje čestitke strankama koje su potpisale „Sarajevski dogovor 2020“.

Ovaj dogovor na lokalnom nivou predstavlja kontinuitet drugačije i bolje političke atmosfere kakvu smo u kantonu Sarajevo imali prošle godine i Nezavisni blok će sa svojim kandidatima i vijećnicima uvijek biti dio takvog razmišljanja i procesa.

Jednako kao što će naši partneri iz Naše stranke, Naroda i pravde, Nezavisne bosanskohercegovačke liste i Socijaldemokratske partije BiH podržati kandidate Nezavisnog bloka u nekim drugim sredinama, tako ćemo i mi bez rezerve i sa svim svojim resursima dati sve od sebe da u što više općina i gradova donesemo pozitivne promjene na dobrobit građana.

Samo sa takvim iskrenim duhom saradnje i partnerske komunikacije možemo napraviti zaokret i građanima ponuditi bolji život u njihovim lokalnim zajednicama i našoj domovini.

Mnogi vaši, zajednički i dobri kandidati su i naši kandidati i svi skupa smo dužni ovom narodu ponuditi pravu alternativu kakvu odavno trebamo. Na taj način ćemo izgraditi zajedno dogovor za cijelu BiH. Sarajevski dogovor je primjer i za druge sredine, a takav smo već postigli u Sanskom Mostu gdje će stranke naše „sedmorke“ zajedno sa još nekim strankama podržati našeg zajedničkog kandidata za načelnika općine Nijaza Kadirića. Na nama je da damo sve od sebe da takvu saradnju nastavimo i širimo ovu pozitivnu priču, poručio je predsjednik Nezavisnog bloka Senad Šepić.