U amfiteatru Univerziteta/Sveučilišta „VITEZ“ u Travnik danas je upriličen Svečani sat  za nove studentima kojima su se obratili rektor prof.dr. Mirko Puljić, te dekanese i dekani Fakulteta koji rad u okviru ove pivatne visokoškolske ustanove.

 

-Sa Sveučilišta / Univerziteta “VITEZ“ i u ovim, turbulentnim vremenima, dolaze samo dobre vijesti. Danas smo posebno sretni jer je održan Svečani sat za nove studente Sveučilišta / Univerziteta “VITEZ“ čime je zvanično obilježen početak nove 2020/2021. akademske godine. – saopćili su sa Sveučilišta/Univerziteta „VITEZ“.

Nakon svečanog obraćanja prof. dr. Mirka Puljića, rektora S / U “VITEZ“ , riječi dobrodošlice i uspješan obrazovni put studentima su tokom današnje ceremonije poželjeli dekanese i dekani svih fakulteta: prof. dr. Amra Macić-Džanković, dekanesa Fakulteta zdravstvenih studija, prof. dr. Jasmin Azemović, dekan Fakulteta informacionih tehnologija, prof. dr. Jamilla Jaganjac, dekanesa Fakulteta poslovne ekonomije i prof. dr. Goran Šimić, dekan Pravnog fakulteta.

Ovo je bila prilika da se budućim kolegama obrati i predstavnica Studentskog parlamenta Ajla Kargić koja je potvrdila dobar izbor koji su napravili studenti prilikom odabira fakulteta, jer se radi o visokoobrazovnoj ustanovi koja čini korak više kada je u pitanju ulaganje u teorijsko i praktično znanje svojih studenata.

Studentima je upućena poruka da iskoriste vrijeme studiranja i učinu dodatne napore kako bismo svi zajedno kreirali društvo u kojem živimo pravednije i prosperitetnije.

Studentima sretan početak nove akademske godine!